Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupunginvaltuuston päätöksiä 28.8.2017

Jyväskylän kaupunginvaltuuston päätöksiä 28.8.2017

Palvelualoite hyväksyttiin

Jyväskylän kaupunginvaltuusto päätti 13.6.2016/54, että palvelualoitteen voi tehdä 1.7.2016 lukien 31.5.2017 saakka. Vireille tulleet palvelualoitteet eivät johtaneet kilpailutukseen. Edelleenkin palvelualoitteilla on Jyväskylän kaupungille imagollinen merkitys. Palvelualoitteen käyttöönotto on yhdistetty kuntalaisten vaikutusmahdollisuuksien lisääntymiseen, yrittäjämyönteisyyteen sekä vahvaan elinkeinopolitiikkaan.

Kaupunginvaltuusto päätti äänestyksen jälkeen seuraavaa:
1. Palvelualoite otetaan käyttöön 1.9.2017 lukien valtuustokauden 2017–2021 loppuun saakka.
2. Palvelualoitteen voi tehdä kaikista kaupungin palveluista tai toimista, lukuun ottamatta - lakisääteisiä viranomaistehtäviä - strategista johtamista tai toimintaa - toimintaa, jota sopimuksen perusteella hoitaa jokin muu kaupungin ulkopuolinen juridinen henkilö - konserniyhtiöiden toimintaa ja - sosiaali- ja terveyspalveluita.
3. Asianomainen lautakunta päättää kilpailutetaanko palvelualoitteessa mainittu palvelu tai toiminta.
4. Palvelualoitteen menettelyohjeet vahvistetaan liitteen mukaisesti.
5. Kaupunginhallitus valtuutetaan tarvittaessa tekemään muutoksia menettelyohjeisiin

Ennen päätöstä Ahti Ruoppila (SDP) esitti Jukka Hämäläisen (SDP), Paul Abbeyn (VAS) ja Anna-Leena Sahindalin (SDP) kannattamana, että palvelualoite on hylättävä. Äänin 45-22 valtuusto päätti palvelualoitteen käyttöönotosta. Päätöksestä jätettiin eriäviä mielipiteitä.

Jäsenten ja varajäsenten valitseminen Jyväskylän seudun jätelautakuntaan

Kaupunginvaltuusto päätti seuraavaa:
1. Kaupunginvaltuusto valitsi Jyväskylän seudun jätelautakunnan jäsenet ja varajäsenet sopijakuntien nimeämisten mukaisesti.
2. Kaupunginvaltuusto valitsi Jyväskylän seudun jätelautakunnan puheenjohtajan Jyväskylän nimeämistä jäsenistä ja varapuheenjohtajan Laukaan nimeämistä jäsenistä sopijakuntien nimeämisten mukaisesti.

Jyväskylän kaupunginvaltuusto on nimennyt 5.6.2017/76 jätelautakuntaan seuraavat jäsenet, henkilökohtaiset varajäsenet ja puheenjohtajan:
Jari Blom (SDP), puheenjohtaja Juha Penttinen (SDP), Joonas Koponen (Vihr.) Sari Laine (Vihr.), Martta Walker (Kok.) Eero Kuusela (Kok.), Vesa Koskinen (Kesk.) Anne-Maria Perttula (Kesk.)
Laukaan kunnanvaltuusto on nimennyt 5.6.2017/43 jätelautakuntaan seuraavat jäsenet, henkilökohtaiset varajäsenet ja varapuheenjohtajan:
Pipsa Häkkänen (Kesk.) Ari Ahonen (Kesk.) Tarmo Pekonen (SDP), varapuheenjohtaja Aila Blomberg (SDP)
Muuramen kunnanhallitus on nimennyt 5.6.2017/56 jätelautakuntaan seuraavan jäsenen ja henkilökohtaisen varajäsenen:
Marjatta Vilander (Vas.), Petri Pukari (Vas.)

Kaupungin edustajien nimeäminen Keski-Suomen vaalipiirin kuntapäiville

Suomen Kuntaliiton valtuuston vaalilautakunta kutsuu Keski-Suomen vaalipiirin kuntapäivät koolle Jyväskylään 3.10.2017.

Kaupunginvaltuusto valitsi Keski-Suomen vaalipiirin kuntapäiville 3.10.2017 neljä edustajaa ja neljä henkilökohtaista varaedustajaa:
Meri Lumela, Jukka Hämäläinen, Antti Saleva ja Johanna Karjula sekä varalle Eila Tiainen, Tapani Mäki, Marika Visakorpi ja Arto Lampela.

Eron myöntäminen Martta Walkerille kulttuuri- ja liikuntalautakunnan varajäsenen tehtävästä ja uuden varajäsenen valitseminen kulttuuri- ja liikuntalautakuntaan

Martta Walker (Kok.) on pyytänyt 9.8.2017 henkilökohtaisten syiden vuoksi eroa kulttuuri- ja liikuntalautakunnan varajäsenen tehtävästä.
Kaupunginvaltuusto myönsi Martta Walkerille eron kulttuuri- ja liikuntalautakunnan varajäsenen tehtävästä ja valitsi hänen tilalleen uudeksi varajäseneksi lautakunnan jäljellä olevaksi toimikaudeksi Sonja Aukeen.

Eron myöntäminen Sonja Aukeelle tarkastuslautakunnan jäsenen tehtävästä ja uuden jäsenen valitseminen tarkastuslautakuntaan

Sonja Aukee (Kok.) on pyytänyt 14.8.2017 henkilökohtaisten syiden vuoksi eroa tarkastuslautakunnan jäsenen tehtävästä.
Kaupunginvaltuusto myönsi Sonja Aukeelle eron tarkastuslautakunnan jäsenen tehtävästä ja valitsi hänen tilalleen uudeksi jäseneksi lautakunnan jäljellä olevaksi toimikaudeksi Martta Walkerin.

Vastine Jaakko Selinin valtuustoaloitteeseen talvihiekoituksen poistamisen tehostamisesta Jyväskylän keskusta alueella

Jaakko Selin on tehnyt valtuustoaloitteen, jossa esitetään, että Jyväskylän kaupunki arvioi, voidaanko jokakeväinen hiekoitusmateriaalien poistaminen toteuttaa tehokkaammin ja nopeammalla aikataululla kuin aikaisempina vuosina.

Vastauksessa todetaan mm. että hiekoitushiekat saatiin kerättyä koko kaupungista toukokuun puoleenväliin mennessä. Kiinteistöjen vastuulla olevien jalkakäytävien osalta hiekoitushiekkojen poistaminen on sujunut pääosin hyvin joitakin poikkeuksia lukuun ottamatta. Urakkasopimuksiin ensimmäisinä Suomessa otetut bonus/sanktio-menettelyt ovat lyhentäneet hiekoitushiekkojen poiston keskimääräistä kestoa lähes puoleen. Maksetut bonukset ovat maksimissaan 21 000 € vuodessa, jota voidaan pitää pienenä kustannuksena saavutettaviin hyötyihin nähden.
Tulevissa kilpailutuksissa bonusten/sanktioiden summaa voidaan kasvattaa ja tavoiteaikaa lyhentää. Se ei poista kuitenkaan sitä ongelmaa, että pesuja ei voida tehdä, jos lämpötila pysyttelee pakkasen puolella. Kustannusvaikutus tästä muutoksesta on noin 10000–20000 euroa vuodessa. Altek Aluetekniikka -liikelaitoksen osalta käsityönä tehtäviä pesuja pyritään korvaamaan konetyöllä, joka on nopeampaa ja kustannuksiltaan edullisempaa.

Kaupunginvaltuusto merkitsi edellä esitetyn selvityksen tiedoksi ja totesi annetun vastauksen riittäväksi.

Jäsenten ja varajäsenten valitseminen Keski-Suomen Pelastuslaitos -liikelaitoksen johtokuntaan

Kaupunginvaltuusto päätti ottaa asian pöydältä kokouksessaan 28.8.2017 kiireellisenä käsiteltäväksi.
Kaupunginvaltuusto valitsi Keski-Suomen Pelastuslaitos -liikelaitoksen johtokunnan jäsenet ja varajäsenet sekä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajat maakuntahallituksen esityksen mukaisesti toimikaudeksi, joka päättyy 31.5.2021.

jäsen varajäsen
Sari Hovila, Joutsa Jussi Tapio Hintikka, Konnevesi
Anssi Mennala, Jämsä Juha Hiekkanen, Toivakka
Raimo Sopo, Jyväskylä Anne Hujala, Jyväskylä
Minna Häkkinen, Muurame Anne-Maria Perttula, Jyväskylä
Tony Melville, Jyväskylä, pj. Kari Parviainen, Toivakka
Timo Pulli, Äänekoski Ari Kakkuri, Keuruu
Jorma Rautjoki, Saarijärvi Pentti Koskinen, Jämsä
Heikki Kankimäki, Keuruu, 1. vpj. Petteri Oksanen, Joutsa
Pirita Wahlstedt-Niskanen, Jyväskylä Martta Walker, Jyväskylä
Mirka Oinonen, Kannonkoski, 2. vpj Erna Elo, Saarijärvi
Minna Kilpala, Jyväskylä Veikko Ahola, Jyväskylä
Mette Toikkanen, Jyväskylä Alistair Dunn, Jyväskylä
Juha Vimpari, Jyväskylä Minna Karppinen, Pihtipudas


Valtuuston esityslista liitteineen:
http://julkinen.jkl.fi:8082/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/epj_asil_tweb.htm?+bid=5031

Lisätietoja:
valtuuston puheenjohtaja Riitta Mäkinen, p. 0400 937580

28.8.2017Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje