Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän päiväkodit mukana valtakunnallisessa Vasuista vauhtia varhaiskasvatukseen -päiväss 5.9

Jyväskylän päiväkodit mukana valtakunnallisessa Vasuista vauhtia varhaiskasvatukseen –päivässä 5.9.

Jyväskylän päiväkodit osallistuvat valtakunnalliseen Vasuista vauhtia varhaiskasvatukseen –päivään tiistaina 5.9. Tuolloin päiväkodeilla toteutetaan uuden varhaiskasvatussuunnitelman teemoja oman toiminnan näkökulmasta. Jyväskylässä päivän teemaksi onkin valittu lasten osallisuus.

Uuden vasun hengen mukaisesti lapset ovat osallistuneet tiiviisti päivän tapahtumien ideointiin ja suunnitteluun. Kukin lapsiryhmä toteuttaa suunnittelemaansa ohjelmaa lasten ikätaso huomioiden. Päivän ohjelma vaihtelee päiväkodeittain ja osa tapahtumista on suunnattu myös lasten vanhemmille. Perheet saavat tarkemman tiedon päivän ohjelmasta lapsen omasta päiväkodista.

Usean päiväkodin ohjelma sisältää uuden vasun teemojen mukaisesti liikkumista, ympäristökasvatusta ja osallisuutta metsäretkillä ja ulkoilutapahtumissa. Lapset ovat voineet esittää toiveita lempileikeistä. Majojen rakentaminen, pihapelit, urheilukilpailut ja erilaiset toimintapisteet löytyvät usean päiväkodin ohjelmasta. Myös päivän ruokailussa ja erityisesti välipalavaihtoehdoissa näkyy lasten mieltymykset. Metsäretkelle lähdetään eväät mukana ja välipalat vaihtelevat lasten itse leipomista pullista jäätelöön.

Huoltajien kanssa tehtävä yhteistyö on tärkeässä roolissa varhaiskasvatuksessa. Osassa päiväkodeista 5.9. päivän ohjelma on suunnattu myös vanhemmille, osassa vanhemmat ovat päässeet osallistumaan etukäteen. Esimerkiksi Sadonkorjuujuhlat, jossa maisteltavat marjat ja vihannekset tuodaan nyyttikestiperiaatteella lasten kotipihoilta tai keppihevospäivä, jossa lapset saavat leikittäväksi vanhempainillassa syntyneet keppihevoset. Useat päiväkodit ottavat kuvia ja videoita päivän tapahtumista niille vanhemmille, jotka eivät pääse päiväkodille paikan päälle seuraamaan ohjelmaa.

Lisätietoja:
päiväkodin johtaja Asko Parkkinen, varhaiskasvatus, puh. 014 266 1793
päiväkodit

1.9.2017Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje