Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Eikö netistä meinaa löytyä? Jyväskylän kaupungin pääkirjaston Internet tutuksi -koulutuksissa saa parhaat tärpit tiedonhakuun

Eikö netistä meinaa löytyä? Jyväskylän kaupungin pääkirjaston Internet tutuksi -koulutuksissa saa parhaat tärpit tiedonhakuun

Syksyn ensimmäinen koulutus järjestetään torstaina 31.8. kello 18.00 pääkirjastossa vasta-alkajille suunnatulla internetin käyttökoulutuksella. Koulutuksessa saat varmuutta netin päivittäiseen käyttöön ja harjoitusta internetin perusasioihin.

Syksyn aikana on 11 eri sisältöistä koulutusta muun muassa kirjablogeihin, sosiaaliseen mediaan, sukututkimukseen, verkossa vaikuttamiseen ja Yle Areenaan sekä Elävään arkistoon liittyen. Maksuttomissa koulutuksissa tutustutaan muun muassa näihin teemoihin ja moniin muihin internetin käytön mahdollisuuksiin. Koulutukset koostuvat lyhyistä luento-osuuksista ja käytännön harjoituksista. Ensimmäistä koulutusta lukuun ottamatta osallistujan on hyvä hallita internetin käytön perusteet.

Poimintoja koulutuksista

Torstaina 5.10. Mitä luet lapseni? -koulutuksessa annetaan lukuvinkkejä vanhemmille, isovanhemmille ja aikuisille ylipäätään. Jos pohdit, mitä voisit lukea ja vinkata lapselle luettavaksi, on tämä koulutus juuri sinulle.

Kutitteleeko uuden soittimen haltuunotto, mutta ei ole tullut lähdettyä soittotunnille? Torstaina 12.10. tutustumme Rockway-internetmusiikkikouluun ja Youtuben soitonoppaisiin. Internetissä on tarjolla paljon innostavaa materiaalia aloitteleville ja pidemmälle ehtineille muusikoille. Keski-kirjastojen Rockway-palvelussa on lainattavissa useita soittamisen ja laulamisen verkkokursseja aloittelijoille ja kokeneille konkareille.

Sukututkimus on tänä päivänä suosittu harrastus. Jos olet kiinnostunut juuristasi ja sukusi historiasta, kannattaa osallistua Sukututkimusta aloittelemaan -koulutukseen torstaina 9.11. Koulutuksessa tutustutaan internetissä oleviin keskeisiin sukututkimussivuihin, jotka auttavat tutkimuksessa alkuun.

Ilmoittaudu koulutuksiin ennakkoon pääkirjastossa

Opetustilan rajallisen paikkamäärän vuoksi koulutuksiin on ilmoittauduttava etukäteen pääkirjaston tietopalvelussa, p. 014 266 4104. Koulutukset pidetään Jyväskylän pääkirjaston opetusstudiossa, musiikkiosaston vieressä, Vapaudenkatu 39–41, 3. krs.
Tiedot koulutusten ajankohdista ja sisällöistä löytyvät kirjaston www-sivuilta www.jyvaskyla.fi/kirjasto/tiedonhaunopetus/koulutuskalenteri. Koulutusesitteitä saa myös kaupunginkirjaston toimipisteistä.

Lisätietoja:
Mari Vuorinen, pedagoginen informaatikko, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, mari.vuorinen[at]jkl.fi, p. 014 266 4129 ja tietopalvelu p. 014 266 4104

www.jyvaskyla.fi/kirjasto
www.facebook.com/jyvaskylankaupunginkirjasto
@jklkirjasto

Internet tutuksi -koulutukset syksyllä 2017

Internet vasta-alkajille
Mikä on internet? Miten sinne pääsee ja miten siellä liikutaan? Miten selain toimii? Koulutuksessa käytämme selainta Internet Explorer. Koulutus sopii vasta-alkajille.
to 31.8. klo 18.00–19.30

Monipuolinen Google
Miten löytää tietoa internetistä? Tutustumme Googlen monipuolisiin hakuominaisuuksiin.
to 7.9. klo 13.00–14.30

Sosiaalisen median salat
Miten Facebookiin pääsee? Mitä siellä voi tehdä? Mitä on sosiaalisen median turvallinen käyttö?
to 14.9. klo 18.00–19.30

Yle Areena ja Elävä arkisto
Jäikö suosikkiohjelmastasi jakso katsomatta? Miltä näytti Suomi 100 vuotta sitten? Yle Areenan ja Elävän arkiston kautta voit katsella ja kuunnella internetissä uusia ja vanhoja tv- ja radio-ohjelmia.
to 21.9. klo 13.00–14.30

Kartat netissä
Tutustumme muun muassa Jyväskylän karttapalveluun sekä Google Mapsiin.
to 28.9. klo 13.00–14.30

Mitä luet lapseni?
Mitä lapselle lukisi, mitä nuorelle lainaisi? Etsitään lukuvinkkejä verkosta!
to 5.10. klo 18.00–19.30

Opi soittamaan verkossa!
Internetissä on tarjolla paljon innostavaa materiaalia aloitteleville ja pidemmälle ehtineille muusikoille. Tutustumme Rockway-internetmusiikkikouluun ja Youtuben soitonoppaisiin.
to 12.10. klo 18.00–19.30

Celian äänikirjat
Valitse Celian äänikirja, kun tavallinen äänikirja ei riitä. Tule tutustumaan palveluun. Millainen lukemiseste oikeuttaa Celian verkkopalveluun tai CD-äänikirjoihin?
to 19.10. klo 13.00–14.30

Vaikuta verkossa
Näin allekirjoitat ja laadit kansalaisaloitteen ja kuntalaisaloitteen. Tutustumme myös Jyväskylän kaupungin verkkosivujen palautepalveluun.
to 26.10. klo 18.00–19.30

Löydä lukuvinkki
Lukemisella on tunnetusti paljon hyviä vaikutuksia. Mutta mistä löytyvät parhaat lukuvinkit? Tutustutaan blogeihin ja muihin kirjallisuusaiheisiin verkkosivuihin.
to 2.11. klo 18.00–19.30

Sukututkimusta aloittelemaan
Haluaisitko aloittaa sukusi tutkimisen? Tutustumme verkon keskeisiin sivuihin sukututkimuksessa, mm. Kansallisarkiston sivustoon.
to 9.11. klo 13.00–14.30

30.8.2017Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje