Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Puutarhatarinoiden satoa korjataan 10.9. Viherlandiassa

Puutarhatarinoiden satoa korjataan 10.9. Viherlandiassa

Halssilalaisen puutarhan elokuista loistoa. Kuva: Pekka Helin, Keski-Suomen museo.

Keski-Suomen museon Puutarhatarinoita-hankkeen päätösseminaari järjestetään 10.9.2017 klo 13.00 Viherlandiassa, Viherniekka-kokoustilassa, Kammintie 6. Seminaarissa kuultavan luennon aiheena ovat Halssilan alueen puutarhat. Keski-Suomen museo on kaksivuotisessa Puutarhatarinoita-hankkeessaan koonnut ja tallentanut tietoa yksityiskotien pihoista ja puutarhoista. Kesän 2017 aikana hankkeessa jalkauduttiin Suur-Halssilan alueelle, jossa tutkittiin ja dokumentoitiin kaikkiaan neljäätoista erilaista pihapiiriä omakotitalojen puutarhoista rivi- ja kerrostalopihoihin.

Hankkeen kotisivujen www.puutarhatarinoita.fi kautta on kerätty puutarhoihin ja niiden käyttöön liittyviä tarinoita sekä kyselyvastauksia. "Tarinoiden ja kyselyjen kautta saimme tärkeää tietoa yksityispihojen puutarhoista ja paikallisesta puutarhakulttuurista – aiheesta, jota ei aiemmin juuri ole tutkittu” kertoo projektitutkija Tiina Martin. Tutkimuksessa mukana olleiden pihojen ja puutarhojen dokumentoinnit tallennetaan Keski-Suomen museon arkistoon, jossa ne ovat tutkijoiden käytössä.

Puutarhatarinoita-hankkeessa on tehty yhteistyötä Halssilan asukasyhdistys ry:n, Jyväskylän Puutarhaseura ry:n sekä Keski-Suomen museon asiakasraadin Murujen kanssa. Hankkeen päätösseminaari järjestetään osana Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa.

Seminaariohjelma

13.00 Tervetuliaissanat, Keski-Suomen museo

13.15 Puutarhatarinoiden satoa, FM, projektitutkija Tiina Martin
Kesän 2017 aikana hankkeessa tutkittiin ja dokumentoitiin kaikkiaan neljäätoista erilaista pihapiiriä ja puutarhaa Suur-Halssilan alueelta. Luennolla tarkastellaan lähemmin näitä kohteita: millaisia ovat halssilalaiset pihapiirit, miten ne ovat rakentuneet ja miten niitä käytetään? Millaisia kasveja alueella suositaan, ja onko pihoilla ja puutarhoissa säilynyt vanhaa kasvillisuutta? Mitä puutarhat merkitsevät vaalijoilleen? Entä millaisia vitsauksia puutarhoissa piilee? Kohteita, joihin eri-ikäisten omakotitalojen puutarhojen lisäksi lukeutuu yksi rivitalo- ja yksi kerrostalopiha, esitellään kuvin ja tarinoin.

14.30 Kahvitarjoilu

Yhteistyökumppaneiden kokemuksia:
Jyväskylän Puutarhaseura ry
Halssilan asukasyhdistys ry
Murut-museoraati

15.00 Vihervinkki (Viherlandia Oy): Puutarhojen uusimmat trendit

15.30 Tilaisuus päättyy

Järjestäjä: Keski-Suomen museo

Lisätietoja:
Tiina Martin
projektitutkija
Keski-Suomen museo
p. 041 478 6435
sp. tiina.martin(at)jkl.fi


30.8.2017Tuula Vuolio-Vallenius

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje