Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Sata vuotta, tuhat tulkintaa -näyttelyn teoksia tarkastellaan syyskuussa historian ja queer-linssien näkulmasta

Sata vuotta, tuhat tulkintaa -näyttelyn teoksia tarkastellaan syyskuussa historian ja queer-linssien näkökulmasta

Sata vuotta, tuhat tulkintaa -näyttelyn oheisohjelma täydentää näyttelykokemusta. Kuraattorin kierroksella perjantaina 8.9. Seija Heinänen esittelee näyttelyn ja kertoo sen valmistumisprosessista. Torstaina 14.9. opiskelija Aino Heikkilä luennoi näyttelyn teoksista historioitsijan silmin ja torstaina 21.9. klo 16.30 taidehistorioitsija Oscar Ortiz-Nieminen opastaa näyttelyssä queer-linssien läpi katsoen ja kyseenalaistaen.

Tapahtumiin on vapaa pääsy. Esillä olevat teokset on saatu lainaan Suomalaisten taidesäätiöiden yhdistyksen (STSY) jäsenten taidekokoelmista ja suurin osa teoksista nähdään nyt ensimmäistä kertaa pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Perjantaina 8.9. klo 16.30
Kuraattorin kierros, Seija Heinänen
Sata vuotta, tuhat tulkintaa -näyttelyn toteutuksesta vastaava Jyväskylän taidemuseon suunnittelija FT Seija Heinänen esittelee näyttelyn ja kertoo näyttelyn valmistumisprosessista.

Torstaina 14.9. klo 16.30–17.30
Katsaus näyttelyyn historioitsijan silmin, Jyväskylän yliopisto-opiskelija Aino Heikkilä
Sata vuotta, tuhat tulkintaa -näyttelyssä on Wäinö Aaltosen veistos Suomen neito, Eero Järnefeltin muotokuva Rudolf Waldénista, joka oli Yhtyneiden Paperitehtaiden perustaja ja välirauhan ajan puolustusministeri, kansallismaisemat Koli ja Imatrankoski, Aukusti Tuhkan maalaus Kollaanjoki, Aimo Tukiaisen kiviveistos Evakkolapset sekä monia muita teoksia, joista voi löytää viittauksia Suomen historiaan tai joita voi tulkita Suomen historian näkökulmasta. Millaisia löytöjä tekee historian ja kirjallisuuden opiskelija Aino Heikkilä, jonka pro gradu -työ käsittelee sotilaiden päihteiden käyttöä toisessa maailmansodassa? Luento järjestetään yhteistyössä Jyväskylän Kansalaisopiston kanssa.

Torstaina 21.9. klo 16.30–18
Opastus queer-linssien läpi, Oscar Ortiz-Nieminen
Helsingin yliopiston tohtorikoulutuksessa opiskeleva taidehistorioitsija Oscar Ortiz-Nieminen tulkitsee teoksia queer-näkökulmasta.
Queer -teoria kyseenalaistaa sukupuoleen ja suuntautumiseen liittyviä tiukkarajaisia normeja.

Tapahtumiin on vapaa pääsy.

Lisätietoja taidemuseon tapahtumista:

Sirpa Turpeinen, museolehtori, puh. 050 542 0591, sirpa.turpeinen(at)jkl.fi
http://www.jyvaskyla.fi/taidemuseo/museotoiminta/tapahtumat

Jyväskylän taidemuseo
Holvi
Kauppakatu 23, p. 014 266 4391
Avoinna ti–su 11–18
Pääsyliput 6€ / 3€, vapaa pääsy alle 18-vuotiaille,
taide- ja museoaineiden opiskelijoille sekä perjantaisin kaikille.

1.9.2017Laura Korhonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje