Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Avoin kuntalaistilaisuus Savulahden päiväkoti-koulun rakennushankkeesta sekä läntisen Palokan varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkosta Mankolan koululla 7.9. klo 18.00

Avoin kuntalaistilaisuus Savulahden päiväkoti-koulun rakennushankkeesta sekä läntisen Palokan varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkosta Mankolan koululla 7.9. klo 18.00

Torstaina 7.9. klo 18-20 Jyväskylän Mankolan yhtenäiskoulun ruokalassa järjestetään kuntalaistilaisuus, jossa kerrotaan Savulahteen suunnitteilla olevan päiväkoti-koulun rakennushankkeesta sekä läntisen Palokan alueen varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluverkkosuunnitelmista. Kutsu avoimeen asukastilaisuuteen on lähetetty myös alueen päiväkotien ja koulujen kautta. Kutsut ovat lähteneet huoltajille Jokelan, Mannilan, Haukkamäen ja Kirrin päiväkotien, alueen yksityisten päiväkotien sekä Mankolan ja Keski-Palokan koulujen kautta.

Tilaisuuteen saapuvien on hyvä huomioida, että koulun pihassa on rajallinen määrä parkkipaikkoja. Autot voi jättää koulun kohdalla myös kadunvarsipysäköintiin, tai läheisen Mannilan päiväkodin pihaan. Mankolan yhtenäiskoululle pääsee myös linja-autolla numero 22.

Läntinen Palokka kasvaa vauhdilla

Läntisen Palokan alue on yksi Jyväskylän nopeimmin kasvavista kaupunginosista. Alle kouluikäisten lasten määrä on kasvava ja arvioitu vaje hoitopaikoissa on lähivuosina 260 paikkaa. Myös koululaisten määrä on kasvanut väestöennusteita nopeammin. Vuoteen 2020 mennessä alakouluikäisiä oppilaita on läntisen Palokan alueella 150 enemmän kuin aikaisemmin on arvioitu.

Perusopetuksen kouluverkkosuunnitelmaan 2014 on kirjattu tarve rakentaa Savulahteen uusi päiväkoti-koulu. Tämän lisäksi alueelle on tulossa yksityistä päiväkotikapasiteettia. Kerättyjen lähtötietojen perusteella tarve olisi 220 paikkaiselle päiväkodille (sisältäen esiopetuksen) sekä 200 oppilaan 1.-4. luokkien koululle.

Laskelmassa on otettu huomioon itäisen Palokan puolella oleva Jokelan päiväkoti, joka on tulossa elinkaarensa päähän. Jokelan tiloista luovuttaisiin Savulahden päiväkoti-koulun valmistumisen yhteydessä. Oppilaat uuteen kouluun tulisivat pääosin Savulahden uudelta asuinalueelta. Koulun valmistuminen tulee vaikuttamaan myös alueella nykyisin sijaitsevien Mankolan yhtenäiskoulun ja Keski-Palokan koulun oppilaaksiottoalueisiin.

Jos hankesuunnittelu etenee aiotusti, päiväkoti-koulun rakentaminen ajoittuu vuosille 2018–2019.

Asukasillassa kerrotaan lähtökohdista ja keskustellaan vaikutuksista

Torstaina 7.9. klo 18–20 Mankolan yhtenäiskoululla järjestettävässä asukasillassa keskustellaan Savulahden päiväkoti-koulun suunnitelmista sekä laajemminkin läntisen Palokan varhaiskasvatus- ja opetuspalvelujen järjestämisestä tulevina vuosina. Tilaisuudessa ovat mukana varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, Tilapalvelun ja kaavoituksen edustajat. Puheenjohtajana toimii sivistyksen toimialajohtaja Eino Leisimo.

Asukasillassa esiteltävät läntisen Palokan palveluverkkosuunnitelmat on tutustuttavissa verkossa 7.9. alkaen osoitteessa: http://www.jyvaskyla.fi/opetus/perusopetus/palveluverkko.
Oman näkemyksensä palveluverkon valmistelun tueksi voi kertoa asukastilaisuuden lisäksi myös verkossa osoitteessa www.otakantaa.fi. Palautepalvelu avataan 7.9. asukastilaisuuden jälkeen ja on avoinna kaksi viikkoa.

Savulahden päiväkoti-koulun hankesuunnitelmaa esitellään sivistyslautakunnan iltakoulussa 6.9. ja asukastilaisuus ja palveluverkkokeskustelu Mankolassa järjestetään 7.9.. Savulahden päiväkoti-koulun hankesuunnitelma käsitellään sivistyslautakunnan kokouksessa 20.9. Muilta osin läntisen Palokan varhaiskasvatus- ja kouluverkkosuunnitelmat tulevat päätöksentekoon myöhemmin syksyllä.

Lisätietoja:
Eino Leisimo, sivistyksen toimialajohtaja p. 014 2664033
Ulla Törmälä, perusopetuksen palvelujohtaja, p. 014 266 4985
Hannamaija Väkiparta, varhaiskasvatuksen palvelujohtaja, p. 014 266 3109

4.9.2017Antti Laukkarinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje