Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kaupungin ruokapalvelu Kylän Kattaus mukana luomupuuron maailmanennätyksessä 6.9.2017

Jyväskylän kaupungin ruokapalvelu Kylän Kattaus mukana luomupuuron maailmanennätyksessä 6.9.2017

Kun Suomi täyttää sata vuotta, syödään yhdessä luomupuuron maailmanennätys. Pro Luomu ry on kutsunut mukaan kaikki suomalaiset.

Maailmanennätyksen tekemiseen lasketaan kaikki 6.9.2017 syödyt luomupuurot, ja maailmanennätys julkistetaan 7.9.2017. On todennäköistä, että ennätys syntyy, sillä tiedossa ei ole aiempia luomupuuron maailmanennätyksiä. Kylän Kattaus tarjoaa ennätyspäivänä 6.9. luomupuuroa aamiaiseksi päiväkotien, keskussairaalan osastojen sekä kahvilan ja ravintolan asiakkaille.

– Alustava arviomme on, että ennätyspäivänä meillä syödään 3700 annosta luomupuuroa, mutta lopullinen määrä riippuu toki ennätyspäivän asiakasmäärästä, kertoo lasten ja nuorten ruokailun palvelupäällikkö Paula Puikkonen.

Kylän Kattaus -liikelaitos on mukana Portaat luomuun -ohjelmassa, jonka tarkoituksena on auttaa ammattikeittiöitä lisäämään luomutuotteiden käyttöä osana kestävän kehityksen mukaista toimintaa. Kylän Kattauksen päiväkotien keittiöt ovat Portaat luomuun -ohjelmassa portaalla yksi eli puurohiutaleista kaura, ruis, vehnä ja 4 viljaa ovat luomua.

Kylän Kattaus ottaa huomioon kestävän kehityksen ja ympäristönäkökulman kaikessa toiminnassaan, jota ohjaa muun muassa ruokapoliittinen selonteko. Se on yksi Suomen hallituksen kärkihankkeista. Hankkeen tavoitteena on, että vuonna 2030 suomalaiset kuluttajat syövät kestävästi ja eettisesti tuotettua kotimaista, maukasta, terveellistä ja turvallista ruokaa.


Lisätietoja:
- vastaava palvelupäällikkö Paula Puikkonen, lasten ja nuorten ruokailu, p. 014 266 8330, paula.puikkonen[at]jkl.fi
- ruokapalveluesimies Pirkko Pynnönen, Keski-Suomen keskussairaalan Ruokapalvelukeskus, p. 014 266 8361, pirkko.pynnonen[at]jkl.fi
- http://www.jyvaskyla.fi/ruokapalvelu
- Luomupuuron ME: http://www.luomupuuro.fi/
- ruokapoliittinen selonteko: http://mmm.fi/ruoka2030

4.9.2017Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje