Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Tarvitseeko lapsesi hoitopaikkaa tammikuussa?

Tarvitseeko lapsesi hoitopaikkaa tammikuussa?

Hae päiväkotiin ja perhepäivähoitoon 30.9. mennessä

Jyväskylän varhaiskasvatuksen päiväkoteihin ja perhepäivähoitoon on jatkuva haku. Hoitopaikkaa tulee hakea kuitenkin neljä kuukautta ennen hoidon tarpeen alkamista. Eli, jos hoitopaikka tarvitaan tammikuussa 2018, tulee hakemus olla jätettynä syyskuun loppuun mennessä. Perheet saavat tiedon tammikuussa alkavasta hoitopaikasta 1.12. mennessä.

Kunnalliseen ja yksityiseen varhaiskasvatukseen haetaan sähköisellä hakemuksella

Jyväskylässä hoitopaikkaa haetaan sähköisellä hakemuksella osoitteessa www.jyvaskyla.fi/paivahoito/sahkoinen_asiointi. Samalla hakemuksella voi hakea sekä kunnalliseen että yksityiseen varhaiskasvatukseen. Jos perhe valitsee yksityisen varhaiskasvatuksen, saa perhe palvelusetelin kompensoimaan yksityisen palvelun hoitomaksua. Palveluseteliä haetaan sähköisesti samalla kun haetaan hoitopaikkaa.

Perheitä pyydetään laittamaan hakemukseen kolme paikkavaihtoehtoa. Jos ensimmäinen paikkatoive ei aluksi onnistu, voi siirtoa toiseen hoitopaikkaan hakea seuraavan toimintakauden alusta. Hoidon alkamisajankohta määrittelee, mahtuuko haluttuun hoitopaikkaan juuri sillä hetkellä. Lasten sijoittelussa huomioidaan toiveet hoitopaikasta kodin läheisyydestä tai työnmatkan varrelta ja lapsen terveyteen liittyvät asiat. Sisarukset pyritään sijoittamaan samaan hoitopaikkaan.

Kokoaikainen, osa-aikainen tai osaviikkoinen hoito

Kokoaikaiseen varhaiskasvatukseen ovat oikeutettuja lapset, joiden vanhemmat työskentelevät kokoaikaisesti, opiskelevat, toimivat yrittäjänä tai ovat omassa työssä päätoimisesti. Muussa tapauksessa lapsi on oikeutettu varhaiskasvatukseen 4 tuntia päivässä tai 84 tuntia kuukaudessa. Jyväskylässä sovelletaan omaa linjausta, jonka mukaan lapsen tarve varhaiskasvatukseen arvioidaan yksilöllisesti ja lapset, joilla ei ole oikeutta kokopäiväiseen varhaiskasvatukseen, saavat varhaiskasvatusta vähintään 4-6 tuntia päivässä tai 84 – 126 tuntia kuukaudessa.

Perheillä on mahdollisuus valita hoitotunnit joko osa-aikaisesti tai osaviikkoisesti. Varhaiskasvatuspalvelut määrittelee kuitenkin aina, miten lapsen tarvitsemat hoitotunnit sijoittuvat viikonpäivien sisään. Varhaiskasvatuksen henkilöstö sopii yhdessä huoltajien kanssa myös lapsen tarvitsemasta tuesta, tukitoimenpiteiden laajuudesta ja toimenpiteiden toteuttamiseen tarvittavista hoitoajoista.

Lisätietoja:
palvelukoordinaattori Sari Koivisto, varhaiskasvatuksen- ja perusopetuksen palveluohjaus, p. 014 266 3102
palveluasiantuntija Päivi Haapajoki, varhaiskasvatuksen- ja perusopetuksen palveluohjaus, p. 014 266 7670

5.9.2017Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje