Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kansallispuvun sielunelämää luennolla torstaina 14.9.2017

Kansallispuvun sielunelämää luennolla torstaina 14.9.2017

Suomen kansallispukukeskus ja Suomen käsityön museo tarjoavat ainutlaatuisen tilaisuuden kurkistaa kansallispukujen sielunelämään asiantuntijan johdolla torstaina 14.9. klo 17.30 alkaen.

Suomen kansallispukukeskuksen kansallispukukonsultti Taina Kangas avaa Kansallispuku - mikä sekin on? -luennollaan, mihin kansallispuvut perustuvat ja mitä ne kertovat suomalaisesta elämänmuodosta ja juhlaperinteistä runsaan 200 vuoden takaa. Suomessa on runsas kansallispukuperinne, jonka värikkyys ja monimuotoisuus lyö monen ällikällä ja onpa pukuja kuultu väitettävän jopa saksalaisiksi, koska eihän suomalainen noin värikästä päällensä pue!

Tule kuulemaan, miten saman puvun ulkonäkö vaihtelee eri aikakausien mukaan ja miksi samasta puvusta käytetään montaa eri nimeä. Vaikuttaako muoti myös kansallispuvun ulkonäköön?

Taina Kangas avaa myös eroja tarkistamattomien ja tarkistettujen kansallispukujen välillä. Mitä pukutarkistus oikeastaan pitää sisällään, mikä taho niitä tekee ja miksi? Koko pukutarkistusprosessi esitellään muutaman esimerkin avulla.

Luennolle vapaa pääsy.

Lisätietoja:
Taina Kangas, Suomen kansallispukukeskus, p. 050 311 8889, etunimi.sukunimi@jkl.fi

5.9.2017Sari K. Koskinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje