Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä vieraili 13 maan suurlähettiläät 7.-8.9.2017

Jyväskylässä vieraili 13 maan suurlähettiläät 7.-8.9.2017

13 maan suurlähettiläätJyväskylän kaupunki koordinoi ulkoasiainministeriön protokollapalvelujen pyynnöstä 7.-8.9.2017 maakuntavierailua, johon osallistui 13 maan suurlähettiläät, osa puolisonsa kanssa. Aiemmin Jyväskylässä ei ole yhtä aikaa vieraillut näin suurta määrää suurlähettiläitä, oman valtionsa edustajia.

Vierailuille osallistui seuraavien maiden suurlähettiläät: Malesia, Iran, Italia, Japani, Israel, Liettua, Tsekin tasavalta, Kreikka, Indonesia, Argentiina, Ruotsi, Saksa ja Palestiina.

- Näin merkittävän suurlähettiläsjoukon vierailu Jyväskylässä on ollut hieno asia. Meillä vierailee suurlähettiläitä ympäri vuoden, mutta aiemmin ei ole kerrallaan ollut näin monen maan edustajaa yhtä aikaa paikalla. Olemme saanet esitellä Jyväskylän ja alueen vahvuuksia ja keskustella mielenkiintoisista asioista, iloitsee Jyväskylän kaupunginjohtaja Timo Koivisto.
Suurlähettiläät tapasivat myös kaupunginhallituksen puheenjohtaja Meri Lumelan. Keskusteluissa nousi esille mm. kuinka suurlähettiläät arvostavat suomalaisen yhteiskunnan toimivuutta, korkeaa teknologian tasoa sekä myös luontoa ja rauhaa.

Vierailun aikana suurlähettiläät tutustuivat mm. Jyväskylän kaupungin kärkihankkeisiin ja Jyväskylän yliopiston aivotutkimuskeskukseen sekä vierailivat Varjolassa Laukaassa ja Valtralla Äänekoskella. He perehtyivät myös Tommi Mäkisen rallitallin toimintaan. Perjantaina vierailun päätteeksi suurlähettiläät tutustuivat Alvar Aalto -museoon.
Tiiviin tutustumisohjelman lisäksi suurlähettiläät verkostoituvat myös keskenään.

Lisätietoja:
Jyväskylän kaupunki, kansainvälisten yhteyksien päällikkö Kirsi Kesänen, puh. 050 3255 110
Ulkoasiainministeriön protokollapalvelut: protokollapäällikkö Matti Heimonen, puh. 0295 351718
apulaisprotokollapäällikkö Marja Joenusva, puh. 02953 51878

Kuva: Jyväskylän kaupunki.

9.9.2017Mikael Ratschinskij

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje