Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Liikkujan viikko kannustaa viisaisiin valintoihin Jyväskylässä

Liikkujan viikko 16.-22.9. kannustaa viisaisiin valintoihin Jyväskylässä

Kansainvälistä Liikkujan viikkoa vietetään jälleen 16.-22.9. Teemaviikolla liikutaan viisaasti jalan, polkupyörällä, lastipyörällä, linkillä, kimppakyydein tai vaikka rullaluistellen! Viikko tarjoaa monenlaista tekemistä Jyvässeudulla: Liikkujan viikon näyttely, Mataran muuvit, kaksi mielenkiintoista luentoa sekä perinteisen Auton vapaapäivän katutapahtuman!

Biokaasua ja sähköpyöräilyä

Mitä on biokaasu ja mistä sitä tulee? Päihittääkö biokaasu bensiinin? Millaisiin autoihin ja missä kaasua tankataan? Voiko biokaasun käyttö parantaa kaupunkikeskustojen ilmanlaatua? Muun muassa näihin kysymyksiin saa vastaukset tiistaina 19.9. klo 18 alkaen Jyväskylän kansalaisopistossa järjestettävällä Biokaasu liikennepolttoaineena –luennolla.

Tietoa sähköpyöräilystä on tarjolla puolestaan Äänekosken kansalaisopistolla 20.9. klo 17.30 alkaen. Sähköpyöräillen eteenpäin! –luennolla kerrotaan paitsi sähköpyöräilystä myös muista uusista sähköisistä kulkupeleistä.

Perinteisessä liikkujan viikon näyttelyssä voi tutustua viisaisiin liikkumisvalintoihin. Näyttely on esillä Halssilan ja Huhtasuon kirjastoissa 11.-23.9. välisenä aikana. Mataran muuveissa 20.9. klo 11.30-12.30 keskitytään puolestaan kehon hyvinvointiin. Kansalaistoiminnankeskus Matarassa järjestettävässä tapahtumassa voi pysähtyä hetkeksi oman kehon äärelle kevyen jumpan merkeissä.

Teemaviikko huipentuu 22.9. klo 10-15 Auton vapaapäivän tapahtumaan Jyväskylän kävelykadulla. Tapahtumassa on luvassa monenlaista tietoa ja toimintaa viisaille liikkujille. Menossa mukana ovat Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry ja Lastipyörälainaamo, Jyväskylän Pyöräilyseura JYPS, Liikenneturva, Jyväskylän seudun joukkoliikenne, Jyväskylän kaupunki ja Kansalaistoiminnankeskus Matara.

Kaikki viikon tapahtumat löytyvät tapahtumakalenterista www.liikkujanviikko.fi/tapahtumat. Viikon järjestelyjä Jyväskylässä koordinoi JAPA ry. Teemaviikolla halutaan kannustaa ihmisiä pohtimaan omia liikkumisvalintojaan ja niiden vaikutusta ympäristöön ja yhteiskuntaan.

Lisätiedot:

– Liikkujan viikon tapahtumat: www.liikkujanviikko.fi/tapahtumat

– koordinaattori Paula Wilkman, JAPA ry, p. 0400 361 365, paula.wilkman[at]jkl.fi

13.9.2017Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje