Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kiinnostaako biokaasu vai epäilyttääkö pahanpäiväisesti? – Jyväskylän kansalaisopiston luennolla päivitetään biokaasutietous kohdilleen 19.9.

Kiinnostaako biokaasu vai epäilyttääkö pahanpäiväisesti? – Jyväskylän kansalaisopiston luennolla päivitetään biokaasutietous kohdilleen 19.9.

Päihittääkö biokaasu bensiinin? Minkälaisiin autoihin ja missä kaasua tankataan? Voiko biokaasun käyttö parantaa kaupunkikeskustojen ilmanlaatua? Kuinka paljon biokaasu maksaa? Jyväskylän kansalaisopiston yleisöluennolla saa rautaisannoksen biokaasutietoutta tiistaina 19.9. klo 18.00 lähtien.

Keski-Suomi haluaa olla edelläkävijä biokaasun liikennekäytössä. Keski-Suomen biokaasutankkausasemien lukumäärä tuplaantui elokuussa 2017, jolloin Mustankorkea Oy ja Gasum Oy avasivat biokaasuasemat Jyväskylään. Aiemmin biokaasua on Keski-Suomessa saanut tankkiin Laukaasta Kalmarin maatilalta ja Joutsasta Joutsan Ekokaasun tankkausasemalta. Äänekosken biokaasulaitos on käyttöönottovaiheessa ja myös sinne on tulossa biokaasun tankkausasema.

- Keski-Suomi haluaa olla edelläkävijä biokaasun liikennekäytössä. Olemme menossa tähän suuntaan hyvää vauhtia, vaikka biokaasuautoiluun liittyy monia ennakkoluuloja. Voin kertoa, että se ei ole hankalaa eikä autoista tarvitse tietää oikeastaan mitään. Olen autoillut biokaasulla yli kuusi vuotta ja jos minä pärjään, pärjäävät kaikki muutkin, Keski-Suomen liiton projektipäällikkö Outi Pakarinen kannustaa.

Luento pidetään kansalaisopiston luentosali 1:ssä (Vapaudenkatu 39–41). Luentoa voi seurata myös verkon välityksellä osoitteessa www.jyvaskyla.fi/ajankohtaista/tilaisuus ja luento on katsottavissa tallenteena samassa osoitteessa jälkeenpäin.

Luennon järjestävät Jyväskylän kansalaisopisto, Keski-Suomen liitto ja Jyväskylän kestävä kehitys JAPA ry. Vapaa pääsy.

Lisätietoja:
Outi Pakarinen, projektipäällikkö, Keski-Suomen liitto, p. 040 595 0018

www.jyvaskyla.fi/kansalaisopisto
www.facebook.com/JKLkansalaisopisto

15.9.2017Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje