Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Taidemuseon Social dreaming -työpajassa avataan ikkunoita ympäröivään yhteiskuntaan unien kautta 23.9.

Taidemuseon Social dreaming -yleisötilaisuudessa ja työpajassa avataan ikkunoita ympäröivään yhteiskuntaan unien kautta 23.9.

Jyväskylän taidemuseossa järjestettävässä Social Dreaming -työpajassa kokoonnutaan lauantaina 23.9. Sata vuotta, tuhat tulkintaa -näyttelyn teosten keskelle.
Tapahtuman ohjaajina toimivat organisaatiopsykologi, psykologian tohtori Risto Puutio ja psykoterapeutti Rauno Lehtonen, jotka myös pitävät Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi sivustoa
Unia satavuotiaasta Suomesta.

Social Dreaming -työpajassa unia tarkastellaan yhdessä muiden kanssa. Unet voivat toimia näin yhteisöllisten merkitysten ilmaisijoina. Työpajassa pääset jakamaan unesi ja tutkimaan ryhmässä, millainen yhteinen taideteos syntyy, kun oma unesi saa rinnalleen muiden osallistujien unikuvat.

Uni on olennainen osa sisäistä kokemustamme ja merkitysmaailmaamme. Monet taiteilijat saavat ideoita teoksiinsa unista ja jotkut jopa käyttävät uniaan teostensa lähtökohtana.
Uni on myös ikkuna ympäröivään yhteiskuntaan ja aikamme ilmiöihin.

Social Dreaming -tapahtumassa osallistujien unia tarkastellaan yhteisöllisten merkitysten ilmaisijoina. Työskentelyssä ei tavoitella tulkintaa unen näkijästä vaan jokaista unta tarkastellaan taideteoksena, luomuksena, jonka kautta voi tehdä havaintoja yhteisöllisesti ajankohtaisesta. Tapahtumassa altistumme vaikuttumaan unista ja kuuntelemaan, mitä tärkeää ne voisivat meille kertoa! Jyväskylän taidemuseon Social Dreaming -tapahtumassa pääset jakamaan unesi ja tutkimaan ryhmässä, millainen taideteos syntyy kun unesi saa rinnalleen taidenäyttelyn teokset ja muiden osallistujien unikuvat.

Ilmoittautuminen yleisötilaisuuteen ja työpajaan on käynnissä

– Työpajassa osallistujat saavat kertoa vapaasti unistaan. Unia ei tulkita yksilön näkökulmasta vaan niitä katsotaan yhteisenä teoksena aivan kuin taidenäyttelyä.
Työskentely tuottaa näkökulmia ja kysymyksiä, jotka voivat olla myös henkilökohtaisesti merkittäviä. Vetäjät pyrkivät luomaan kuuntelevan ja unia kannattelevan ilmapiirin sekä edistämään unien yhteistä tutkimista. Työpajan tarkoituksena on ymmärtää unien kautta aikaamme.
– Työskentely on erittäin luovaa. On kiinnostavaa, mitkä teemat nousevat esiin ryhmän työskentelyssä. Kyse on yhteiskunnallisesta työskentelymuodosta, kertoo Risto Puutio.

Työpajoja järjestetään päivän aikana kaksi, joista toinen on maksuton yleisötilaisuus ja toinen maksullinen (25€), muulta yleisöltä suljettu tilaisuus.
Valitse ilmoittautuessa, ilmoittaudutko maksuttomaan vai maksulliseen ryhmään.

Sosial dreaming -tilaisuudet lauantaina 23.9.
Klo 11–13.30 työpaja on maksuton yleisötilaisuus
Klo 14.30–17 suljettu, maksullinen ryhmä, hinta 25 €/osallistuja.

Ilmoittautuminen sähköisen lomakkeen kautta: https://www.lyyti.in/socialdreaming2017

Lisätietoja antaa myös organisaatiopsykologi Risto Puutio, puh. 0400 545519

Lisätietoja tapahtumista:
Sirpa Turpeinen, museolehtori
Puh. 050 542 0591 / 014 266 4397
sirpa.turpeinen(at)jkl.fi

Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23
ti–pe 11–18

15.9.2017Laura Korhonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje