Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Vanhustenviikkoa vietetään Jyväskylässä 1.−8.lokakuuta teemalla ”Ikäpolvet yhdessä”

Vanhustenviikkoa vietetään Jyväskylässä 1.−8.lokakuuta teemalla ”Ikäpolvet yhdessä”

Valtakunnallista vanhustenviikkoa vietetään myös Jyväskylässä lokakuun ensimmäisellä viikolla. Teemaviikolla kiinnitetään huomiota ikäihmisiin ja ikääntyneiden palveluihin teemalla ”Ikäpolvet yhdessä”. Jyväskylässä vanhustenviikolla on perinteiseen tapaan monipuolista ohjelmaa.

- Viikon teema korostaa eri sukupolvien yhteyden tärkeyttä. Keskinäinen tuki toisillemme ikään katsomatta synnyttää paljon iloa, sanoo ikääntyneiden päiväkeskusten palveluesimies Eila Ahvenainen.

Vanhustenviikon aikana tuodaan esiin tapoja, joilla ikäihminen voi pitää huolta itsestään ja omasta hyvinvoinnistaan. Luvassa on vaihtelevasti kulttuuria, liikkumista ja elämäniloa.

Vanhustenviikon avaa vanhustenpäivänä 1. lokakuuta teatterilla vietettävä pääjuhla.
Juhlapuheen pitää tällä kertaa Jyväskylän kaupungin perusturvan toimialajohtaja Kati Kallimo. Juhlassa kuullaan Ikääntyvien yliopiston seniorikuorolta räppiä, nähdään koskettava esitys Tarinoita rintamalotista ja nautitaan eri-ikäisten pelimannien esityksestä.

Tänä vuonna seniorimessujen viihteellinen anti on hyvin monipuolinen

Yksi vanhustenviikon odotetuimmista tapahtumista on ollut jo vuosia maksuttomat seniorimessut. Ne pidetään kaupunginteatterilla maanantaina 2.10. alkaen kello 10.

Messut avaa komeasti suomalaisen iskelmälaulun tähti Katri Helena.
Messuilla nähdään uusintana pääjuhlassakin koettava ikääntyvien yliopiston kuoron räppiesitys Fossiili. Suurella näyttämöllä nähdään myös teatteriohjaaja ja kirjailija Juha Hurmeen monologi Merimiehen leski. Esityksen tähtenä loistaa Onerva Kärkkäinen. Esitys on osa valtakunnallista ikääntyneiden Armas-festivaalia.
Messuilla kuullaan myös ajankohtaista tärkeää asiaa ikääntyneiden näkökulmasta. Hankepäällikkö Eeva-Liisa Saarman kertoo Kukoistava kotihoito-hankkeen etenemisestä ja Keski-Suomen muutosagentti Tuija Koivisto avaa ikäihmisen palvelukokonaisuutta maakuntauudistuksessa.

Eila Ahvenainen vinkkaa seniorimessujen olevan viihdesisältönsä lisäksi erinomainen paikka hankkia hyödyllistä tietoa. Messuilla on runsaasti näytteilleasettajia, jotka esittelevät palveluitaan ja tuotteitaan.

Sekä pääjuhla että seniorimessujen ohjelma suurella näyttämöllä ovat viitottuja tilaisuuksia.

Poimintoja viikon ohjelmasta

Pitkin viikkoa ikääntyneiden päiväkeskuksissa vietetään SeniorJuniorSurf –päiviä, joissa osallistujat saavat arvokkaita vinkkejä tietokoneen ja tabletin käyttöön muun muassa koulujen oppilailta. Surf-päiviin on liitetty upeasti viikon ikäpolviteema.

Vanhan ajan iltamia tanssitaan keskiviikkona 4.10 Kivistön työväentalolla alkaen kello 12.30.

Lisäksi viikon aikana on tiedossa konsertteja, eri toimintojen esittelyä, luentoja ja paljon muuta. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.
Torstaina 6. lokakuuta vietetään iäkkäiden ulkoilupäivää. Vapaaehtoisia ulkoilutovereita kaivataan kovasti ikääntyneiden ympärivuorokautisessa asumisessa ja kotihoidon asiakkaiden keskuudessa. Muun muassa palvelutaloista ja vapaaehtoistoiminnankeskus Vaparista voi tiedustella ulkoiluystävän tarvetta.

Hae painettu ohjelma ja tutustu viikon tapahtumiin

Vanhustenviikon painettuja ohjelmalehtisiä jaetaan mm. ikääntyneiden päiväkeskuksissa, hyvinvointikioskissa, Jyväskylä-neuvonnassa, yhteispalvelupisteissä sekä OIVA -keskuksessa. Sähköisessä muodossa ohjelma löytyy osoitteesta:
Vanhustenviikon tapahtumakalenteri

Lisätietoja: palveluesimies Eila Ahvenainen, Jyväskylän vanhuspalvelut, p. 014 266 3687

18.9.2017Sanna Siniluhta

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje