Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylä Sinfonian päivä- ja iltakonsertit 4.–5.10. esittelevät Sibeliusta seuraajineen

Jyväskylä Sinfonian päivä- ja iltakonsertit 4.–5.10. esittelevät Sibeliusta seuraajineen


John MillsJyväskylä Sinfonian syyskauden toinen #suomi100-juhlasarjan konsertti keskiviikkona 4.10. Jyväskylän teatteritalossa ja torstaina 5.10. Paunun koululla Jämsässä klo 19 tutustuttaa yleisön kahteen Jean Sibeliuksen jyväskyläläiseen seuraajaan: säveltäjiin Kimmo Kuokkala ja Kai Nieminen. Jyväskylä Sinfonia tilasi Kuokkalalta uutuusteoksen osana Suomen Säveltäjät ry:n suurhanketta Sibeliuksen seuraajat. Nyt kantaesitettävä Fragilis on askeettisella materiaalilla, vähittäisillä sävymuutoksilla ja hiljaisuudella operoiva hauras mosaiikki, jonka ilmapiiri on karun kylmä ja jäinen.

Solistiteoksena ylikapellimestari Ville Matvejeffin johtamassa konsertissa on Kai Niemisen kitarakonsertto ”If on a Winter’s Night a Traveller”, jonka tulkitsee 70-vuotias brittiläinen kitaristilegenda John Mills (kuvassa). Mills juhlii tänä vuonna 55 vuotta kestänyttä uraansa konserttilavoilla ja johdattaa kuulijat matkalle mystisen konserton ja ohikiitävien kuvien maailmaan. Konsertin päättää Jean Sibeliuksen sinfonia nro 5, joka sai alkunsa ensimmäisen maailmansodan aikana ja esitettiin säveltäjän 50-vuotispäivänä myrskyisällä menestyksellä.

Jyväskylä Sinfonia sai Opetus- ja kulttuuriministeriöltä vuodelle 2017 yleisavustusta, jonka ansiosta orkesteri esiintyy kahdesti Keski-Suomen maakunnassa kuluvan syksyn aikana. Ensimmäinen konserteista on 5.10. Jämsässä ja toinen 30.11. Viitasaaren kirkossa.

Päiväkonsertissa kuullaan Sibeliusta ja vieraillaan Pop Up -kirjastossa

Syksyn ensimmäinen päiväkonsertti kuullaan 4.10. klo 12 Jyväskylän teatteritalossa. Väliajattoman konsertin teoksena on Sibeliuksen viides sinfonia ja sen johtaa Ville Matvejeff. Teatterin lämpiön ravintolassa voi nauttia konsertin yhteydessä keittolounaan tai kahvit.

Pop Up -kirjasto on avoinna päiväkonsertin aikaan yleisölämpiössä. Kirjastosta on lainattavissa suoraan mukaan konsertin teemaan liittyviä kirjoja, nuotteja ja levyjä, joten oma kirjastokortti kannattaa ottaa taskuun. Informaatikko Aapo Ruuttunen esittelee ja avustaa sopivan aineiston valinnassa.


Lue lisää konserteista:
päivä
ilta

Ville Matvejeff
John Mills
Sibeliuksen Seuraajat -sävellyshanke
Kuvapankki

Liput päivällä:
15 / 13 / 7 € teatterin lippumyymälästä ja
17,50 / 14,50 / 8,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupiste

Liput illalla (ke):
26 / 24 / 12 €, S-Etukortilla 24 / 22 / 10 € teatterin lippumyymälästä;
28,50 / 26,50 / 14,50 € (hinnat sisältävät palvelumaksut) Lippupiste

Liput Jämsässä:
20 / 10 € ovelta

Lisätiedot:
Viestintä- ja markkinointipäällikkö Jenni Hakola
p. 014 266 4167
jenni.hakola [at] jkl.fi

21.9.2017Jenni Hakola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje