Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Tyylitaituri ja suosittu vaatetuunauskurssien pitäjä Aija Rouhiainen antaa tuunausvinkkejä Jyväskylän kansalaisopiston luennolla 26.9.

Tyylitaituri ja suosittu vaatetuunauskurssien pitäjä Aija Rouhiainen antaa tuunausvinkkejä Jyväskylän kansalaisopiston luennolla 26.9.

Oletko kyllästynyt kauppojen huonolaatuisiin vaatteisiin? Löytyykö kaapistasi äidin ihana nuoruudenaikainen takki, jonka haluaisit tuunata tähän päivään? Vaatetuunauksesta salonkikelpoisen harrastuksen tehneen Aija Rouhiaisen luennolla saat ideoita vanhojen vaatteiden uusiokäyttöön ja tuunaamiseen. Luento pidetään kansalaisopiston luentosali 1:ssä (Vapaudenkatu 39–41) tiistaina 26.9. klo 18.00–19.30. Luennolle on vapaa pääsy.

Tyylitaituri Aija Rouhiainen pukeutuu yksinomaan kirppisvaatteisiin, joista valtaosan hän on muokannut uusiksi.
– Kertakäyttökulttuuri joutaa kaatopaikalle. Vanhat vaatteet ovat parempilaatuisia kuin uudet, joten niitä kannattaa ehdottomasti muokata uuteen kuosiin. Olen tuunannut noin 90 prosenttia kirppishankinnoistani. Ekologinen näkökulma on tekemisessäni vahvasti mukana, Rouhiainen korostaa.

Rouhiaisella on näyttävä ja persoonallinen tyyli. Hän seuraa muotia, mutta ei anna sen ohjailla vaatevalintojaan, vaan ¬tuunaa omannäköistään päällepantavaa.
– Olen sitä mieltä, että lisää persoonaa peliin, kun mittariin kertyy vuosia. Ihmisen ei tarvitse sulautua taustakankaaseen, vaikka ikää tulee lisää, hän kannustaa.

Rouhiainen tuo luennolleen pari matkalaukullista tuunaamiaan vaatteita, joita yleisö saa tutkia ja hypistellä. Vaatteista on näytillä myös kuvat ennen tuunausta.
– Ensi tiistaina on tulossa silmiä avaava puolitoistatuntinen. Tervetuloa inspiroitumaan vaatetuunauksen pariin!

Rouhiainen on tehnyt pitkän uran tv-ohjelmien puvustajana ja vaatesuunnittelija. Hän on monelle tuttu myös Ylen Kirppis-ohjelmasta. Rouhiainen on kysytty opettaja ja suosittu luennoitsija. Käynnissä on useita vaatetuunauskursseja ja jo kuudetta kertaa kierrätysiltapuvun suunnitteleminen kansanedustaja Jutta Urpilaiselle presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle.

Lisätietoja: Aija Rouhiainen, p. 040 960 5678, aija.rouhiainen[at]designairo.com

www.facebook.com/JKLkansalaisopisto
www.jyvaskyla.fi/kansalaisopisto

22.9.2017Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje