Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän uusimman puiston, Tourujoenpuiston avajaiset perjantaina 29.9. kello 19

Jyväskylän uusimman puiston, Tourujoenpuiston avajaiset perjantaina 29.9. kello 19

Jyväskylän uusimman puiston, Tourujoenpuiston avajaisia vietetään perjantaina 29.9. kello 19 alkaen. Kansalaistoiminnankeskus Mataran vieressä sijaitsevan puiston avaa kaupunginjohtaja Timo Koivisto, joka istuttaa sinne Suomi 100 -muistopuun. Avajaisissa kuullaan myös yhteissuunnitteluun osallistuneen asukkaan puheenvuoro ja nähdään valoshow.

Puistossa on torstaista lauantaihin kello 20–24 esillä Timo Kokon Girandole-valoteos. Girandole koostuu orgaanisen muotoisista lasikruunuista, jotka roikkuvat puuhun ripustetuissa muoviletkuissa. Teoksen tehosteena käytetään fluorisoivaa nestettä sekä ultraviolettivaloa.

Puiston avajaisten jälkeen paikalle voi jäädä nauttimaan Valon kaupunki 2017 -tapahtumaan kuuluvasta Valo virtaa -tapahtumasta kello 20–21 sekä Tourujokilaaksossa olevista valoteoksista.

Osa Suomi 100 -hanketta

Tourujoenpuiston suunnittelu toteutettiin yhteissuunnitteluna asukkaiden kanssa. Puiston rakentaminen alkoi toukokuussa. Tätä edelsi pilaantuneiden maiden kunnostus, minkä vuoksi puistosta jouduttiin poistamaan enemmän puita kuin alun perin oli ajatus. Puisto on tarkoitettu oleskeluun, ja sinne rakennettu amfiteatteri mahdollistaa pienimuotoiset tapahtumat, joita varten puisto on varustettu riittävillä sähköpisteillä.

Tourujoenpuiston avajaisilla juhlitaan samalla Kehä Vihreän Suomi 100 -hanketta. Kehä Vihreä on Jyväskylän uudenlainen keskuspuisto, joka on noin 10 kilometrin mittainen kehämäinen viheraluekokonaisuus ydinkeskustan ympärillä.

Tourujoki on osa Kehä Vihreää ja sen kehittäminen vie Kehä Vihreää ison askelen eteenpäin kohden visiotaan. Uusia rakennettuja puistoja Tourujoen varrelle tulee Tourujoenpuiston lisäksi Kankaalle, mutta muutoin joen rantoja kehitetään luonnonmukaisina.


Lisätietoja:
- maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski, p. 014 266 5060, mervi.vallinkoski[at]jkl.fi
- Kehä Vihreän internet-sivut: http://www.jyvaskyla.fi/kehavihrea
- Facebook-tapahtuma: https://www.facebook.com/events/226955277814150

25.9.2017Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2019 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje