Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Maksuttomat Linkki-matkustusillat Valon kaupunki-tapahtuman aikaan 28.-30.9. Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa

Maksuttomat Linkki-matkustusillat Valon kaupunki-tapahtuman aikaan 28.-30.9. Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa

Jyväskylän seudulla joukkoliikennematkustus on mukavassa kasvussa. Kiitokseksi asiakkaille ja uusien Linkki-kokeilijoiden houkuttelemiseksi Jyväskylän seudun joukkoliikenne tarjoaa maksuttomat ilta-ajan matkat 28.-30.9. vietettävän Valon kaupunki –tapahtuman aikaan.

Ilman lippua pääsee matkustamaan torstai-, perjantai- ja lauantai-iltoina kello 18.00–24.00 kaikilla paikallisliikenteen linjoilla 1–39 (ei 13M) ja 42 sekä seutuliikenteen linjalla 41 Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa. Vältä ruuhkat ja parkkipaikkaongelmat, jätä oma auto kotiin ja pakkaa itsesi tai perheesi Linkkiin! Ilmaiskyydeillä voit suunnata paitsi Valon kaupunki –nähtävyyksiin, myös vaikkapa iltamurkinalle, -jumpalle tai -shoppailulle.

Lisäautot helpottavat ruuhkia

Iltaliikenteen suosituimmille linjoille on varattu lisäkalustoa. Kuusi ylimääräistä Linkkiä on valmiina starttaamaan matkaan perjantaina 28.9. ja 29.9. lauantaina. Niillä helpotetaan tarpeen mukaan ruuhkia ja riennetään apuun, jos joku keskeisistä linjoista uhkaa jäädä pahasti aikatauluista jälkeen.

Kokonaan ei lisäliikennekään voi pelastaa hetkellisiltä ruuhkautumisilta ja myöhästymisiltä, joten viivästyksiin ja tiiviiseen matkustustunnelmaan kannattaa loppuviikon iltoina varautua. Kuljettajat tekevät parhaansa työnsä hoitamiseksi ja matkustajien perille viemiseksi, mutta myös asiakkaiden joustava ja ymmärtäväinen suhtautuminen on tilanteessa tarpeen.

Ilmaisiltojen tarkoituksena on madaltaa joukkoliikenteen kokeilemisen kynnystä ja saada osa kokeilijoista käyttämään Linkkiä jatkossakin. Joukkoliikenteen käyttäjien määrän lisääntyminen on kaikkien etu: matkamäärien kasvu parantaa mahdollisuuksia kehittää palveluita, linjastoja, reittejä, vuoroja ja lippuhintoja entistäkin asiakasystävällisempään suuntaan.

Linkki-heijastimia jaossa perjantaina 29.9.

Bongaa Jyväskylän keskusta-alueella perjantaina 29.9. ajeleva Linkki-laatikkopyörä ja nouda itsellesi oma Linkki-heijastin! Heijastin on paras turvavaruste etenkin pimeillä ja sateisilla ilmoilla, kun näkyvyys auton tuulilasin takaa heikkenee. Heijastinta käyttäen teet itsesi parhaiten näkyväksi myös pysäkillä Linkkiä odottaessasi ja pysäyttäessäsi.

Matkamäärien kehitys ilahduttaa

Joukkoliikenteellä tehtyjen matkamäärien kasvattaminen on yksi Jyväskylän seudun joukkoliikenteen tärkeimpiä tavoitteita. Tämän vuoden matkamäärät hipovat jo 7 miljoonaa ja ovat vuoteen 2016 verrattuna kasvaneet tammi-elokuun 2017 aikana noin 8 prosenttia. Elokuun 2017 loppuun mennessä vihreillä Linkeillä oli tehty reilut 320 000 matkaa edellisvuotta enemmän.

Lisätiedot: palvelupäällikkö Kari Ström, p. 014 266 5139, kari.strom[at]jkl.fi

25.9.2017Kristiina Pentikäinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje