Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Taitelijat rakentavat jo töitään torstaina alkavaan Jyväskylän Valon kaupunki 2017 -tapahtumaan

Taitelijat rakentavat jo töitään torstaina alkavaan Jyväskylän Valon kaupunki 2017 -tapahtumaan

Jyväskylän 12. Valon kaupunki -tapahtuma alkaa tulevana torstaina 28.9. Juuri nyt kaupungissa liikkuvilla on hyvät mahdollisuudet nähdä taiteilijoita työssään, sillä parhaillaan he kokoavat teoksiaan Kirkkopuistossa.

Kirkkopuisto muuttuu torstai-iltana upeaksi valoelämykseksi, johon ultraviolettivaloa hyödyntävät teoksensa tuovat Annie Mitchell, Joachim Sługocki, Alexander Reichstein sekä Veikko Lappalainen ja Flowers of Life -kollektiivi.

Sveitsiläinen Onur Dinc viimeistelee osoitteessa Ilmarisenkatu 7–9 seinämaalaustaan eli muraaliaan ultraviolettimaalilla, joka saa teoksen hohtamaan hämärän aikaan. Muut valaistavat seinämaalaukset ovat jo valmiita. Italialainen Francesco Camillo Giorginon eli Millon teos on nähtävissä kerrostalon päädyssä osoitteessa Vapaudenkatu 65, samoin Rauha Mäkilän teos kaupungintalon vieressä osoitteessa Vapaudenkatu 28.

Linkeissä ilmaiset matkat, parkkitaloissa halvat hinnat

Viime vuonna Valon kaupunki -tapahtuma keräsi yli 70 000 kävijän yleisön, joten tänä vuonna pyritään varmistamaan, että suuren yleisömäärän liikkuminen ja osallistuminen olisi mahdollisimman vaivatonta. Jokainen osallistuja voi itsekin vaikuttaa tilanteeseen sillä, että saapuu paikalle joukkoliikenteellä, pyörällä tai kävellen.

Jyväskylän seudun joukkoliikenne tarjoaa maksuttomat ilta-ajan matkat tapahtuman aikaan 28.–30.9. Ilman lippua pääsee matkustamaan torstai-, perjantai- ja lauantai-iltoina kello 18.00–24.00 kaikilla paikallisliikenteen linjoilla 1–39 (ei 13M) ja 42 sekä seutuliikenteen linjalla 41 Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa. Iltaliikenteen suosituimmille linjoille on varattu lisäkalustoa, mutta viivästyksiin ja tiiviiseen matkustustunnelmaan kannattaa loppuviikon iltoina kuitenkin varautua.

Jyväs-Parkin keskustan pysäköintilaitoksissa P-Sokoksella, P-Kolmikulmassa, P-Torilla ja P-asemalla on käytössä alennettu pysäköintimaksu tapahtumapäivinä illasta seuraavaan aamuun eli kello 20–8 pysäköinti maksaa 50 senttiä alkavalta kahden tunnin pysäköintijaksolta.

Kirkkopuiston ympäristö rauhoitetaan tarpeettomalta liikenteeltä

Kirkkopuisto on keskeinen tapahtumakohde, minkä vuoksi vilkkaimpina tapahtumapäivinä perjantaina ja lauantaina kello 18–24 puiston ympäristössä on poikkeuksellisia liikennejärjestelyjä. Valoteosten näyttävyyden vuoksi ja jalankulkuliikenteen turvaamiseksi Kilpisenkatu Vapaudenkadun ja Yliopistonkadun välillä sekä Kauppakatu Gummeruksenkadun ja Kilpisenkadun välillä rauhoitetaan tarpeettomalta autoliikenteeltä tapahtuman ajaksi. Sulut toteutetaan sulkupisteisiin asetettavilla puomeilla ja liikennemerkeillä siten, että tonteille ajo ei esty.

Tuo lamppusi kirppikseen

Eräs osa Valon kaupunki -tapahtumaa on Valaistunut-lamppukirppis Kauppakeskus Tawastissa (Kauppakatu 33–35) torstaista perjantaihin kello 13–19 ja lauantaina kello 12–17. Kirppikselle voi tuoda minkä tahansa valaisimen myytäväksi sekä osaksi valoinstallaatiota. Kirppiksen pitäjät ottavat polttimolla varustettuja valaisimia vastaan maanantaista 25.9. keskiviikkoon 27.9. kello 15–18. Luovuttaja saa myydystä valaisimesta 80 prosentin provision.

Lisätietoja lamppukirppiksestä saa Janita Mikkolalta (p. 040 521 2920, lamppukirppis@gmail.com) sekä Facebook-tapahtumasta Valaistunut - Lamppukirppis! (www.facebook.com/events/267875120367291).

Valon kaupunki 2017 -tapahtumassa esitellään uusia pysyviä valaistuskohteita, kuten siltojen, puistojen, taideteosten ja julkisivujen valaistuksia. Lisäksi luvassa on lähes 50 väliaikaista valotaideteosta ja ilmaista oheistapahtumaa eri puolilla kaupunkia.

Tapahtuman ohjelma löytyy osoitteesta http://valonkaupunki.jyvaskyla.fi/tapahtuma2017/ohjelma ja esitteestä, joka jaettiin koteihin lauantaina 23.9. Jyväskylässä ja Muuramessa. Esite löytyy sähköisenä versiona osoitteesta http://jyvaskyla.netpaper.fi/3881.


Lisätietoja:
- Valon kaupunki -koordinaattori Jani Ruotsalainen (Valon kaupunki -tapahtuma, matkailu- ja markkinointihankkeet), p. 0400 642 364, jani.ruotsalainen[at]jkl.fi
- valaistussuunnittelija, Valon kaupunki -koordinaattori Elisa Hillgen, p. 045 221 8615, elisa.hillgen[at]jkl.fi
- lisätietoja Linkki-kyydeistä, liikennejärjestelyistä ja pysäköinnistä: palvelupäällikkö Kari Ström, p. 014 266 5139, kari.strom[at]jkl.fi
- ohjelma: http://valonkaupunki.jyvaskyla.fi/tapahtuma2017/ohjelma
- tapahtumaesite: http://jyvaskyla.netpaper.fi/3881
- Facebook: jyvaskylacityoflight
- Instagram: valonkaupunki
- Twitter: Valonkaupunki

25.9.2017Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje