Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Ikkuna menneeseen Jyväskylään aukeaa Sokoksen seinään

Ikkuna menneeseen Jyväskylään aukeaa Sokoksen seinään

Albumit auki -nettiarkistoon tallennettuja valokuvia heijastetaan Jyväskylän Sokoksen (Kauppakatu 24) Asemakadun puoleiseen julkisivuun 28.–30.9. klo 20–24.

Ikkuna menneeseen Jyväskylään -projisointiteoksessa mukana olevat valokuvat ovat valinneet kulttuuriluotsit Tuija Broman ja Seppo Elijoki. Valokuvat valittiin yli tuhannesta Albumit auki -arkiston Jyväskylä-kokoelman kuvasta. Teos on osa Valon kaupunki -tapahtuman ohjelmatarjontaa.

Valokuvia on tallennettu julkiseen Albumit auki -arkistoon Jyväskylässä vuodesta 2014 lähtien. Kuvien keräämisen ideana on tallentaa arvokasta kulttuurihistoriaa kotialbumeista. Samalla tallennetaan kuviin liittyviä tarinoita.

Kotialbumien kuvia voi tuoda digitoitavaksi Jyväskylän pääkirjaston musiikkiosastolle (Vapaudenkatu 39–41, 3. krs). Musiikkiosaston työntekijät ottavat kuvia vastaan arkisin klo 10–20 ja lauantaisin klo 11–16. Varsinaisesta kuvien digitoimisesta vastaavat vapaaehtoiset kulttuuriluotsit. Kuvat tallennetaan Albumit auki -verkkoarkistoon, jossa kuka tahansa pääsee niitä katsomaan. Kuvien luovuttaja voi noutaa omat kuvansa takaisin musiikkiosastolta digitoimisen jälkeen.

Projisointiteoksen toteuttavat Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut, Valon kaupunki -tapahtuma ja Sokos. Yhteistyössä ovat mukana Forum ja Keski-Suomen Osuuspankki. Kuvankeruutoiminnasta vastaavat kulttuuriluotsit ja Jyväskylän kaupunginkirjasto.

Jyväskylän Albumit auki -arkisto: www.albumitauki.fi/jyvaskyla
Kuvia tiedotuskäyttöön voi ladata osoitteesta: www.bit.ly/2bWhegv

Lisätietoja:
Terho Valkonen, kulttuurituottaja, Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut, p. 014 266 4045, terho.valkonen[at]jkl.fi

27.9.2017Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje