Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » ARMAS-festivaali tarjoaa ikäihmisille kulttuuria Jyväskylässä

ARMAS-festivaali tarjoaa ikäihmisille kulttuuria Jyväskylässä

Valtakunnallinen ARMAS-festivaali järjestetään ensimmäisen kerran 1.−15.10. Vanhustenviikon yhteydessä. ARMAS on Suomessa ainutlaatuinen tapahtumakokonaisuus, joka tekee ikääntymisen teemoja näkyväksi taiteen keinoin.

Festivaalissa on mukana 16 kuntaa, 20 taidealan toimijaa, 16 vanhusalan järjestöä sekä kaksi tutkimusta tekevää tahoa. Myös Jyväskylässä järjestetään monenlaista kulttuuriohjelmaa festivaalin tiimoilta.

Yhteisöllisiä sanataide-elämyksiä päiväkeskuksiin

Runoratsun selkään -pajakiertue kutsuu kymmenen jyväskyläläisen päiväkeskuksen asiakkaat sanataiteen äärelle. Runoiluun kannustavien Runoratsu-korttien avulla herätellään luovuutta, tullaan tutummiksi sekä iloitaan omista ja toisten tarinoista. Leikkimielinen, pelillinen toiminta soveltuu myös muistisairaille. Sanataidepajat ovat kaikilla avoimia.

Historian havinaa pääkirjaston aulassa

Valokuvien Jyväskylä -näyttely jatkuu pääkirjastolla (Vapaudenkatu 39–41) aina torstaihin 5.10 asti. Näyttelyn esittelee arkiston kuva-aarteita vuosien varrelta. Kotialbumeiden valokuvat ovat arvokasta kulttuurihistoriaa. Jyväskyläläisiä kuvia on tallennettu julkiseen Albumit auki -arkistoon syksystä 2014 lähtien.

Teatteritaidetta ympärivuorokautisen hoidon yksikössä

Näyttelijä Onerva Kärkkäinen esittää Merimiehen leski -monologin Jyväskylän vanhuspalveluiden Akseli ja Elina -yksikössä (Keljonkatu 26 B) maanantaina 2.9. klo 15. Monologin on dramatisoinut ja ohjannut Juha Hurme Volter Kilven tekstin pohjalta. Tilaisuus on suunnattu yksikön asukkaille, heidän omaisilleen ja henkilökunnalle. Myös median edustajat ovat tervetulleita mukaan tilaisuuteen.

Jyväskylässä järjestettävästä festivaaliohjelmasta vastaa Jyväskylän kaupunki.

ARMAS-festivaalin Jyväskylän ohjelma löytyy Vanhustenviikon esitteestä: www.bit.ly/2k0VG72
ARMAS-festivaalin kotisivut: www.armasfestivaali.fi
Kuvia tiedotuskäyttöön voi ladata osoitteesta: www.bit.ly/2k0SUOZ

Lisätietoja:
Terho Valkonen, kulttuurituottaja, Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut, p. 014 266 4045, terho.valkonen[at]jkl.fi

27.9.2017Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje