Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Valon kaupunki 2017 -tapahtuma alkaa tänään Jyväskylässä – osallistu kuvakisaan!

Valon kaupunki 2017 -tapahtuma alkaa tänään Jyväskylässä – osallistu kuvakisaan!

Jyväskylän 12. Valon kaupunki -tapahtuma alkaa tänään torstaina. Moniin tapahtumiin, näyttelyihin ja työpajoihin voi osallistua jo päivällä. Ajantasaiset tapahtumatiedot löytyvät verkkosivuilla olevasta ohjelmasta osoitteesta http://valonkaupunki.jyvaskyla.fi/tapahtuma2017/ohjelma.

Tapahtuman aikana osallistujat voivat jakaa oman kokemuksensa ja osallistua hauskaan kuvakisaan julkaisemalla Instagramissa tapahtumaan liittyviä kuviaan aihetunnisteella #valonkaupunki2017. Raati palkitsee kolme parasta kuvaa hauskoilla tuotepalkinnoilla.

Unohtumattomia ultraviolettielämyksiä

Tämänvuotisen tapahtuman vahva elementti on ultraviolettivalo, jonka vaikutuksia pääsee kokemaan useissa eri oheistapahtumissa ja valaistuskohteissa. Esimerkkinä mainittakoon Kirkkopuisto, jossa voi torstaista lauantaihin kello 20–24 astua ennennäkemättömään valomaailmaan. Sinne ovat ultraviolettivaloa hyödyntävät teoksensa tuoneet Annie Mitchell, Joachim Sługocki, Alexander Reichstein sekä Veikko Lappalainen ja Flowers of Life -kollektiivi. Puistossa mystinen ultraviolettivalo värjää kaikki valkoiset ja neonväriset kohteet hohtaviksi.

Jyväskylän katukuvaan pysyvästi jääviä uusia tulokkaita, seinämaalauksia eli muraaleja voi nähdä Ilmarisenkadulla ja Vapaudenkadulla. Sveitsiläisen Onur Dincin teos osoitteessa Ilmarisenkatu 7–9 on käsitelty ultraviolettimaalilla, joka saa teoksen hohtamaan hämärän aikaan. Muut valaistavat seinämaalaukset ovat italialaisen Francesco Camillo Giorginon eli Millon teos osoitteessa Vapaudenkatu 65 ja Rauha Mäkilän teos osoitteessa Vapaudenkatu 28.

Valoa ja vettä ulkona ja sisällä

Valon kaupunki 2017 -tapahtumassa esitellään uusia pysyviä valaistuskohteita, kuten siltojen, puistojen, taideteosten ja julkisivujen valaistuksia. Lisäksi luvassa on lähes 50 väliaikaista valotaideteosta ja ilmaista oheistapahtumaa eri puolilla kaupunkia Könkkölästä Korpilahdelle.

Uusista pysyvistä valaistuskohteista näyttävimpiä on Ylistönsillan uusi dynaaminen valaistus. Sillalla voi samalla katsella Kari Kolan dynaamista valoteosta ”Loistava yliopisto”, joka näkyy Jyväskylän yliopiston Ylistön kampuksen hotelli Alban puoleisessa julkisivussa.

Kari Kolan taidetta on myös vesiliikuntakeskus AaltoAlvarissa, jossa veteen, äänimaisemaan ja valoihin perustuva teos ”Valoaalto” kattaa kaikki sisätilojen allasalueet. Teoksesta voi nauttia uidessa tai sitten kuivin jaloin kahviossa ja katsomossa. Tapahtumapäivinä uintiaikaa on jatkettu kello 24:ään asti ja kahvio ja kassapalvelut ovat auki kello 23:een asti. Uimaan pääsee normaaleilla uimahallin sisäänpääsyhinnoilla. Teoksen ihastelu kahviosta ja katsomosta ei maksa mitään.

Valoisia tapahtumia löytyy myös virtaavan veden ääreltä Tourujokilaaksosta, jossa on perjantai-iltana kello 19 Tourujoenpuiston avajaiset ja kello 20 Valo virtaa -tapahtuma sekä lauantaina kello 17–22 Tourujoen yö – torstaista lauantaihin jatkuvaa Kankaan Kekriä unohtamatta.

Muista ilmaiset Linkki-matkat ja halvat parkkihinnat

Lauantaihin asti jatkuvaan tapahtumaan kannattaa saapua joukkoliikenteellä, pyörällä tai kävellen. Jyväskylän seudun joukkoliikenne tarjoaakin maksuttomat ilta-ajan matkat tapahtuman aikaan 28.–30.9. kello 18.00–24.00 kaikilla paikallisliikenteen linjoilla 1–39 (ei 13M) ja 42 sekä seutuliikenteen linjalla 41 Jyväskylässä, Laukaassa ja Muuramessa.

Omalla autolla saapuvien kannattaa muistaa, että Jyväs-Parkin keskustan pysäköintilaitoksissa P-Sokoksella, P-Kolmikulmassa, P-Torilla ja P-asemalla on käytössä alennettu pysäköintimaksu tapahtumapäivinä illasta seuraavaan aamuun eli kello 20–8 pysäköinti maksaa 50 senttiä alkavalta kahden tunnin pysäköintijaksolta.


Lisätietoja:
- Valon kaupunki -kokonaisuus: palvelupäällikkö Kari Ström, p. 014 266 5139, kari.strom[at]jkl.fi
- Valon kaupunki -tapahtuma: Valon kaupunki -koordinaattori Jani Ruotsalainen, p. 0400 642 364, jani.ruotsalainen[at]jkl.fi
- valaistussuunnittelija, Valon kaupunki -koordinaattori Elisa Hillgen, p. 045 221 8615, elisa.hillgen[at]jkl.fi
- ohjelma: http://valonkaupunki.jyvaskyla.fi/tapahtuma2017/ohjelma
- tapahtumaesite: http://jyvaskyla.netpaper.fi/3881
- Facebook: jyvaskylacityoflight
- Instagram: valonkaupunki
- Twitter: Valonkaupunki

28.9.2017Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje