Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kansalaisopiston yleisöluento Italia à la Carte: tarinoita italialaisesta ruoasta – sisilialaisen keittiön arabialaiset vaikutteet 3.10.

Jyväskylän kansalaisopiston yleisöluento Italia à la Carte: tarinoita italialaisesta ruoasta – sisilialaisen keittiön arabialaiset vaikutteet 3.10.

Jyväskylän kansalaisopiston yleisöluennolla paneudutaan sisilialaisen keittiön arabialaisiin vaikutteisiin tiistaina 3.10. klo 18.15. Luento pidetään kansalaisopiston luentosali 1:ssa (Vapaudenkatu 39–41, 1. krs).

– Sisilialainen ruoka on hyvin värikästä, maukasta ja aromikasta. Arabialaisen keittiön ja kulttuurin vaikutus näkyy voimakkaasti sekä ruoassa että sisilialaisten mentaliteetissa. Ruoan valmistuksessa käytetään paljon mielikuvitusta ja siihen yhdistetään yllättäviäkin ruoka-aineita, kuvailee luennoitsija Tamara Paavilainen.

Luennolla keskitytään paljolti sisilialaisiin ruokalajeihin ja mainitaan ainakin 34 erilaista alku-, pää- ja jälkiruokaa. Ruokalajeihin liittyy myös tarinoita. Luennolla kuulet muun muassa miksi Turkkilaisen Pää tai Santa Agatan olivit -leivoksilla on sellaiset nimet. Luennolla nähdään myös muutamia elokuvakohtauksia ja kirjakuvitusta Sisiliasta ja sisilialaisesta ruoasta.

Luennot ovat suomen kielellä, PowerPoint-esitykset ja muut mahdolliset materiaalit italian kielellä.

Italia à la Carte: tarinoita italialaisesta ruoasta – sisilialaisen keittiön arabialaiset vaikutteet
ti 18.15–19.45
Jyväskylän kansalaisopisto / luentosali 1 / Vapaudenkatu 39–41
Tamara Paavilainen, FM

Huom. Maksu 5 € / luento (kerätään ovella)

Lisätietoja: Tamara Paavilainen, tamara.paavilainen[at]rainbowtours.fi

www.jyvaskyla.fi/kansalaisopisto
www.facebook.com/JKLkansalaisopisto

29.9.2017Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje