Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Äidinmaidosta pulaa Jyväskylässä

Äidinmaidosta pulaa Jyväskylässä Äidinmaidosta on pulaa.

Jyväskylän kaupungin ruokapalvelu Kylän Kattauksen Keski-Suomen keskussairaalassa toimiva äidinmaitokeskus ostaa, käsittelee ja välittää äidinmaitoa. Tällä hetkellä äidinmaidosta on pulaa. Äidinmaitokeskus etsii nyt uusia äidinmaidonluovuttajia. Jos maitoa erittyy yli kolme desilitraa vuorokaudessa yli oman lapsen tarpeen, voi äiti ryhtyä luovuttajaksi.

- Luovuttajaksi ryhtyvän äidin täytyy ehdottomasti olla terve, tupakoimaton ja päihteetön. Luovutus tulee aloittaa ennen kuin omasta synnytyksestä on kulunut kaksi kuukautta, kertoo äidinmaitokeskuksen palveluvastaava Jaana Hirvi.

Luovuttajaksi haluavan äidin tulee ottaa yhteyttä äidinmaitokeskukseen. Maito toimitetaan äidinmaitokeskukseen sopimuksen mukaan joko tuoreena tai pakastettuna ja siitä maksetaan luovuttajalle 19 euroa litralta. Luovuttaja voi vuokrata sähkökäyttöisen rintapumpun luovutuksen ajaksi. Pumpun käyttöopastuksen saa äidinmaitokeskuksesta.

Äidinmaito on korvaamattoman hyvää ravintoa vastasyntyneelle, sillä se sisältää kaikkia ravintoaineita vauvan tarpeisiin nähden sopivassa suhteessa ja hyvin imeytyvässä muodossa. Kaikille äidinmaitoa tarvitseville vauvoille oman äidin maito ei riitä ja siksi tarvitaan luovutettua äidinmaitoa.

Lisätietoja:
- palveluvastaava Jaana Hirvi, äidinmaitokeskus, puh. 014 269 1935
- palvelupäällikkö Merja Tarasow, sosiaali- ja terveyspalveluiden ruokailu, puh. 014 266 8281
- http://www.jyvaskyla.fi/ruokapalvelu/aidinmaitokeskus

2.10.2017Jaana Pinson

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje