Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kaavamuutokset Jyskästä ja Kankaalta Jyväskylän kaupunkirakennelautakunnan käsittelyyn

Kaavamuutokset Jyskästä ja Kankaalta Jyväskylän kaupunkirakennelautakunnan käsittelyyn

Tänään kokoontuvan kaupunkirakennelautakunnan käsittelyssä ovat asemakaavamuutokset Jyskän vanhalta pientaloalueelta sekä vauhdilla kehittyvältä Kankaalta.

Haapa-Heikintiellä kaavaa päivitetään

Vanhalla Jyskän omakotitaloalueella on käynnissä ehdotusvaiheeseen edennyt asemakaavamuutos. ”Alue sijoittuu Jyskän säilytettävien pientaloalueiden tarkastelualueelle ja alueen arvojen selvitys on osa Jyväskylän säilytettävien pientaloalueiden selvitysraporttia”, kertoo asemakaava-arkkitehti Nana Pentti ja jatkaa: ”Tällä hetkellä voimassaoleva, vuodelta 1981 oleva kaava ei vastaa sitä millaiseksi alue on kehittynyt”. Kaupungin aloitteesta lähteneen kaavamuutoksen tarkoituksena onkin tarkistaa Haapa-Heikintiellä sijaitsevan korttelin asemakaavan osoittamia tonttien käyttötarkoituksia sekä ajanmukaistaa myös muita kaavamääräyksiä.

http://www3.jkl.fi/kaavoitus/kaava.php/id/731

Kankaan Sydän I mahdollistaa monipuolisia toimintoja

Kankaanaukioon rajautuvalla ja vanhan paperitehtaan itäpuolelle sijoittuvalla Kankaan Sydän I -asemakaavamuutoksella halutaan mahdollistaa uudisrakentamisen jatkaminen Kankaalla. Kaavamuutosalueelle kaavaillaan merkittävää määrää työpaikkarakentamista sekä asuinkerrostalon toteuttamista esimerkiksi opiskelija-asunnoksi tai muulle erityisasumiselle. Autopaikat sijoitetaan suunnitelmissa pysäköintitaloihin Kankaan periaatteiden mukaisesti. ”Taiteen sijoittamista osaksi julkisivuja tai piharakentamista tutkitaan yhdessä taidekoordinaattori Kirsi Pitkäsen kanssa”, kertoo suunnitteluarkkitehti Pirjo Heinänen.

http://www3.jkl.fi/kaavoitus/kaava.php/id/965

3.10.2017Ilona Hokkanen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje