Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän uusi nuorisovaltuusto nimettiin 3.10. Huippukokouksessa

Jyväskylän uusi nuorisovaltuusto nimettiin 3.10. Huippukokouksessa

Jyväskylän nuorisovaltuusto toimintakaudelle 2017–2018 valittiin tiistaina 3.10. Huippukokouksessa. Kokouksessa hyväksyttiin lisäksi edellisen kauden toimintakertomus, nuorisovaltuuston sääntöuudistukset, päätettiin nuorisovaltuuston jakamatta jääneen 748 euron hankerahan kohtalosta ja käsiteltiin nuorisovaltuuston kannanotto nuorten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Nuorisovaltuustoon valittiin 28 nuorta

Jyväskylän nuorisovaltuustoon toimintakaudella 2017-2018 kuuluvat Reetta Alamutka, Tuomas Antikainen, Ella Eloranta, Viljami Ihalainen, Emmi Jokilahti, Carita Järvi, Jonna Järvinen, Eemil Kautto, Joakim Kollani, Lenni Korhonen, Jussi Koskinen, Atte Kunnari, Jonna Könkkölä, Johanna Linjama, Olli-Pekka Louniala, Amanda Minkkinen, Lotta Naumanen, Lotta Niemi, Adele Nurmela, Joni Rossi, Patrik Rousu, Helmi Saarinen, Miko Saarinen, Valtteri Salmijärvi, Mikael Siipola, Niklas Sorri, Markus Sorvali, Joona Sorvari ja Luukas Vuolle.

Edustajista 12 tulee yläkouluista, 8 toisen asteen oppilaitoksista, 1 nuorisotiloilta, 2 edellisestä nuorisovaltuustosta sekä 5 edustajaa vapailta paikoilta.

Nuorisovaltuuston sääntöuudistus tuo jokaiselle nuorisovaltuutetulle henkilökohtaisen varajäsenen. Jatkossa nuorten taidetyöpajalla on vakituinen edustajapaikka, hallituksen koko on enintään 10 jäsentä ja hallitukseen kokoonpanoon kuuluu jatkossa kaksi lautakuntavastaavaa. Lautakuntavastaavien tehtävänä on huolehtia yhteydenpidosta nuvan lautakuntaedustajan, virkamiesten ja nuorisovaltuuston välillä. Sääntöihin lisättiin myös, että toimintakauden päätteeksi hallitus voi myöntää osallistumistodistuksen, mikäli valtuutettu on toiminut aktiivisesti kauden ajan.

Huippukokouksessa kuultiin myös nuorisovaltuuston kannanotto nuorten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Nuorisovaltuuston yläkoululaisille teettämän terveys- ja hyvinvointikyselyn tuloksista selviää, että nuoret kokevat palvelut vain osittain hyviksi ja riittäviksi. Nuorisovaltuusto haluaa kannanoton avulla selvittää, miksi olemassa olevat palvelut eivät aina kohtaa apua tarvitsevia lapsia ja nuoria. Kannanotto on luettavissa kokonaisuudessaan osoitteessa http://jyvaskyla.fi/nuva/asiakirjat/lausunnot.

Nuorisovaltuuston hallitus selvillä ensimmäisessä kokouksessa 15.10.

Nuorisovaltuuston kokoukset pidetään kolmen viikon välein tiistaisin klo 16:30 Veturitalleilla. Nuorisovaltuuston ensimmäinen ja samalla järjestäytymiskokous on 15.10. Tuolloin selviää, millaisella kokoonpanolla nuorisovaltuuston hallitus ja luottamushenkilöt luotsaavat nuorisovaltuustoa tulevan vuoden ajan.

Nuorisovaltuusto on 13–20 -vuotiaiden nuorten vaikuttamiskanava, joka edustaa kaikkia Jyväskylän nuoria. Nuorisovaltuuston tehtävänä on lisätä ja parantaa nuorten osallisuus- ja vaikuttamismahdollisuuksia, huolehtia, että nuoria kuullaan heitä koskevissa asioissa ja toimia sanansaattajana nuorten ja päättäjien välillä. Jyväskylän nuorisovaltuusto on Jyväskylän kaupunginhallituksen alainen toimikunta. Käytännön ohjauksesta vastaa Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut.

Nuorisovaltuuston Huippukokouksen muistio on luettavissa osoitteesta: www.jyvaskyla.fi/nuoriso/nuva.

Lisätietoja:
puheenjohtaja Agneetta Moisio, nuorisovaltuusto, p. 014 266 4240
tiedottaja Joni Rossi, nuorisovaltuusto, p. 014 266 7515
koordinaattori - osallisuuskasvatus Anne-Mari Ojanperä, nuorisopalvelut, p. 014 266 4230

3.10.2017Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje