Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Valon naulat -valokuvanäyttely Jyväskylän Kaupunginkirkossa

Valon naulat -valokuvanäyttely Jyväskylän Kaupunginkirkossa

Luovan valokuvauksen keskus ry. ja Jyväskylän seurakunta toteuttivat reformaation 500-vuotta merkkivuoden tematiikkaan liittyen valokuvakilpailun, jossa haettiin teoskokonaisuutta Kaupunginkirkon kirkkosaliin. Voittajaksi valittiin Sanna Kostamo. Näyttely on esillä kirkossa marraskuun loppuun asti.

Surutyötä käsittelevä voittajateos liittyy vahvasti yksinäisyyden, selviämisen ja lähimmäisyyden teemoihin.

"Äitini kuoli syöpään 2.8.2011 61-vuotiaana, ihan liian aikaisin, juuri kun minulle syntyi ensimmäinen ja ainoa lapseni. Isäni uskoa nyt todella koeteltiin. Hän alkoi kirjoittamaan runoja. Se oli hänen selvitysmiskeino. Kuvitin isäni runot, valon naulat. Se on dialogia ihmisen arkikokemukseen limittäytyvien elämän suurten kysymysten äärellä."

Valon naulat –valokuvatapahtuman teemat; valo, yksinäisyys, kulttuurilliset ja hengelliset juuret, armon -käsite ja ihmisten kohtaaminen paneutuvat kaikki kulttuurisiin ominaispiirteisiin, sellaisina kuin ne koetaan tämän päivän Suomessa.

Martti Lutherin teesien naulaamisesta on kulunut lokakuussa 500 –vuotta. Maailman laajuisen reformin merkkivuoden teemoina ovat korostuneet kristillisen uudistustyö ohella, arjen ja ihmisyyden teemat ja Lutherin esittämän kritiikin yhteydet valtaa ja kansalaisyhteiskuntaa kohtaan. Suomessa on eletty satoja vuosia reformaation muokkaamassa kulttuurissa. Ihminen näkee oman kulttuurinsa vain sisältäpäin ja sen vuoksi kulttuurisia ominaispiirteitä on usein vaikea tunnistaa. Valon naulat tarjoaa yleisölleen yhden, tekijän ja yhteisyyden intiimistä piiristä ulos avautuvan näkökulman, joka heijastuu takaisin ihmisyyden ja kohtaamisen juurille.

artikkeli Henki ja elämä -lehdessä

Kaupunginkirkko on auki ke-pe klo 11-14 ja toimitusten aikana. Kirkossa on torstaisin viikkomessu klo 13 ja perjantaisin Hiljaisuuden hetki klo 12-14.
www.jyvaskylanseurakunta.fi/kaupunginkirkko


Sanna Kostamo

Valon naulat: Sanna Kostamo
29.9.-30.11.2017
Kaupunginkirkko
Kirkkopuisto, Jyväskylä

Lisätietoja:
Kimmo Lehtonen, Luovan valokuvauksen keskus, kimmo(a)kimmolehtonen.fi
Seppo Wuolio, Jyväskylän seurakunta, seppo.wuolio(a)evl.fi
Antti Laitinen, Jyväskylän seurakunta, antti.laitinen(a)evl.fi

4.10.2017Anna-Leena Pesonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje