Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Yhteys Jyväskylän varhaisen tuen perheohjaukseen, lapsiperheiden kotipalveluun ja perhesosiaalityöhön yhdestä numerosta 9.10. alkaen

Yhteys Jyväskylän varhaisen tuen perheohjaukseen, lapsiperheiden kotipalveluun ja perhesosiaalityöhön yhdestä numerosta 9.10. alkaen

Jyväskylän kaupungin varhaisen tuen perheohjaukseen, lapsiperheiden kotipalveluun sekä perhesosiaalityöhön saa maanantaista 9.10. alkaen yhteyden yhdestä numerosta 014 266 3501. Varhaisen tuen palveluohjaus vastaa numeroon maanantaista torstaihin kello 8-14.

– Varhaisen tuen palveluohjaus palvelee nyt yhdessä numerossa ja pidemmällä soittoajalla, joten avun saaminen on mahdollista entistä oikea-aikaisemmin. Palveluohjaajat arvioivat yhdessä asiakkaan tai yhteistyökumppanin kanssa jo puhelimessa perheen avun tarpeen. Näin ollen perhe saa jatkossa paremmin heille sopivaa palvelua, palveluesimies Piritta Jetsu selvittää.

Perheohjaus lasta odottaville ja lapsiperheille – myös kouluikäisten perheille

Varhaisen tuen perheohjaus tarjoaa varhaista tukea lasta odottaville sekä muille lapsiperheille. Perheohjaus ohjaa ja auttaa lapsiperheitä arjen pulmien ratkaisemisessa, tukee vanhemmuutta, parisuhdetta sekä koko perheen hyvinvointia. Perheohjaus on ennaltaehkäisevää ja korjaavaa työtä lapsiperheissä. Työskentely on kotikäyntityötä, joka sisältää neuvontaa ja palveluohjausta. Perheohjaus on maksutonta tukea perheelle. Palvelu perustuu palvelutarpeen arvioon.

Lapsiperheiden kotipalvelu vahvistaa perheen hyvinvointia

Lapsiperheiden kotipalvelu on perheen asumiseen, hoitoon ja huolenpitoon, toimintakyvyn ylläpitoon, lasten hoitoon ja kasvatukseen, asiointiin sekä muihin jokapäiväiseen elämään kuuluvien tehtävien ja toimintojen suorittamista tai niissä avustamista. Lapsiperheiden kotipalvelun tarkoituksena on vahvistaa perheiden hyvinvointia ja ennaltaehkäistä ongelmien syntymistä. Palvelua voivat saada sellaiset lapsiperheet, joilla on tarvetta lastenhoitoapuun tai välttämättömään kodinhoitoapuun. Välttämätön kodinhoito voi olla esimerkiksi ruuan laittoa, pyykinpesua tai siivousta. Palvelun lähtökohtana on perheen tukeminen ja toiminnoissa avustaminen, ei puolesta tekeminen.

Kotipalvelun hakeminen käynnistyy yhteydenotolla palveluohjaukseen. Palveluohjaaja arvioi perheen avun tarvetta ja selvittää täyttyvätkö kotipalvelun saamisen kriteerit. Kotipalvelu on lähtökohtaisesti maksullista. Lapsiperheiden kotipalveluun voi jättää yhteydenottopyynnön myös sähköisesti Hyviksen kautta.

Varhaisen tuen palveluihin voi olla yhteydessä myös muissa perheen tuen tarpeen kysymyksissä tai jos perhe on tukiperheen, lomakodin tai tukihenkilön tarpeessa.

www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/perheet/perheohjaus
www.jyvaskyla.fi/sosiaalipalvelut/perheet/lapsiperheidenkotipalvelu

Lisätietoja:
palveluesimies Piritta Jetsu, p. 014 266 3502

4.10.2017Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje