Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kirjailija Anja Snellman puhuu toivoa antavasta kirjallisuudesta Jyväskylän kaupungin pääkirjastossa 10.10.

Kirjailija Anja Snellman puhuu toivoa antavasta kirjallisuudesta Jyväskylän kaupungin pääkirjastossa 10.10.

Kirjailija, toimittaja ja terapeutti Anja Snellman saapuu Jyväskylän kaupungin pääkirjastoon tiistaina 10.10. klo 18 alkavaan Toivoa kirjallisuudesta -tapahtumaan. Tiistaina vietetään Maailman mielenterveyspäivää, jonka yhtenä teemoista on toivoa antava kirjallisuus. Snellmanin kanssa toivoa, voimaa ja iloa tuovista kirjoista keskustelee Yle Radio 1:n kulttuuritoimittaja Jani Tanskanen.

Anja Snellman on julkaissut yli 20 romaania ja kolme runoteosta. Uusin romaani Lähestyminen ilmestyi syksyllä 2016.

Mitä ovat Snellmanin toivokirjat, joihin hän palaa yhä uudestaan? Ainakin Edith Södergranin runot. Snellman kertoo vaikuttuneensa Södergranin kielestä, asenteesta ja tavasta olla nainen. Södergran oli maailmankansalainen, vaikka eli pienissä piireissä Raivolassa Karjalankannaksella.

Toivoa kirjallisuudesta -tapahtuman järjestävät Jyväskylän kaupunginkirjasto, mielenterveystoimijoiden Meteli-verkosto, Suvimäen Klubitalo ja JST Solum aikuispsykiatrian asumispalvelut.

Tapahtuma järjestetään pääkirjaston Minnansalissa (Vapaudenkatu 39–41, 1. krs). Vapaa pääsy, tervetuloa!

Toivoa kirjallisuudesta -kirjanäyttelyyn voi raapustaa oman toivokirjavinkkinsä

Jyväskylän kaupungin pääkirjaston Tietotorilla (2. krs) on Toivoa kirjallisuudesta -aiheinen kirjanäyttely. Kuka tahansa ohikulkija voi viedä näyttelyhyllyyn kirjaston kirjan, josta on saanut toivoa, voimaa, iloa tai apua elämässään. Näyttelyhyllyn päätyy voi myös raapustaa tarralapulle oman toivokirjavinkkinsä.

Näyttelyyn on koottu Helmet-kirjastojen Toivoa kirjallisuudesta -kirjavinkkilistojen kirjoja ja Toivoa kirjallisuudesta -tapahtumissa esiintyneiden tunnettujen henkilöiden kirjasuosituksia. Ideana on, että kirjat ovat tavalla tai toisella antaneet lukijalleen toivoa ja voimaa.

Lisätietoja:
Anna Kainulainen, kirjastonhoitaja, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, p. 014 266 4138, anna.kainulainen[at]jkl.fi

www.jyvaskyla.fi/kirjasto
www.facebook.com/jyvaskylankaupunginkirjasto

5.10.2017Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje