Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Walkers Jyväskylä ja katupäivystys Synkkis hakevat jälleen uusia vapaaehtoisia

Walkers Jyväskylä ja katupäivystys Synkkis hakevat jälleen uusia vapaaehtoisia

Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut järjestää uusien vapaaehtoisten perehdytyskoulutuksen Walkers-kahvilan ja katupäivystys Synkkiksen toimintaan lauantaina 14.10.2017 klo 10–16 Veturitalleilla.

Walkers-kahvila on nuorille suunnattua matalan kynnyksen toimintaa ilman ostopakkoa. Kahvilassa nuoret voivat tavata kavereitaan ja viettää vapaa-aikaansa. Walkers-vapaaehtoiset kohtaavat nuoria tavallisina ja turvallisina aikuisina antaen heille aikaansa jutellen, pelaillen ja Walkers-kahvilan käytännön tehtäviä hoitaen. Walkers-vapaaehtoisena pääsee halutessasi mukaan myös Veturitallien Kiskoklubien käytännön järjestelyihin. Walkers-kahvila on avoinna Veturitalleilla (Veturitallinkatu 6) joka perjantai klo 16–22.

Katupäivystys Synkkis liikkuu ja on läsnä perjantai-iltaisin siellä, missä nuorisokin. Nuoria kohdataan tapahtumissa, kaupungilla, asuinalueilla ja nuorten kokoontumispaikoissa ympäri Jyväskylää. Synkkis-päivystäjien tehtävänä on olla läsnä, kohdata nuoria ja keskustella heidän kanssaan sekä tarvittaessa auttaa ja puuttua tilanteisiin. Synkkis päivystää perjantai-iltaisin.

Vapaaehtoisten tarve on kipeä

- Lisää vapaaehtoisia kaivataan nuorisonohjaajien rinnalle ja työkavereiksi kipeästi, sillä esimerkiksi Veturitallien Walkers-kahvilassa käy joka perjantai keskimäärin 150 nuorta. Vapareille tämä on oiva mahdollisuus tutustua nuorisotyön työtehtäviin ja vaikkapa kerryttää opintopisteitä tai työkokemusta. Mukana voi tietenkin olla juuri sen verran minkä oma elämäntilanne antaa myöten. Jokainen tunti on arvokas, nuorisonohjaaja ja vapaaehtoisten kouluttaja Laura Väisänen kertoo.

Synkkis- ja Walkers-toiminnoista vastaa Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut. Vapaaehtoisille järjestetään perehdytystä ja koulutusta sekä yhteistä virkistystoimintaa.

Lisätiedot ja ilmoittautumiset:

Laura Väisänen
p. 050 522 6757
laura.h.vaisanen(at)jkl.fi

5.10.2017Esa Linna

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje