Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän kasvun ja oppimisen palvelut juhlivat 10.10. satavuotiasta Suomea

Jyväskylän kasvun ja oppimisen palvelut juhlivat 10.10. satavuotiasta Suomea

Jyväskylän varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja nuorisopalvelujen väki juhlistaa tiistaina 10.10. satavuotiasta Suomea. Päivän aikana lasten ja nuorten musiikkiesityksiä on tarjolla eri puolilla Jyväskylää. Lapsiryhmien esityksiä pääsee seuraamaan kauppakeskuksissa, palvelutaloissa, kirjastoissa tai puistoissa. Laulavat lapset viihdyttävät myös Linkki-asiakkaita asuinalueiden bussireiteillä klo 11.30 alkaen.

Ohjelma kävelykadun Kompassilla käynnistyy klo 11.30 Vox Aurean KolmeKuutosten, NollaKakkosten ja Kuoromuskarin esityksillä. Tämän jälkeen mukaan liittyvät myös Jyväskylän normaalikoulun kuorot. Kuorojen säestyksestä huolehtivat Jyväskylän ammattikorkeakoulun musiikkipedagogiopiskelijat ja Puistokadun päiväkotikoulun oppilaita.

Keskusta-alueen päiväkotien ja koulujen lapset saapuvat Kompassille kulkueina ja esittävät lastenlauluja vuosien varrelta. Paikalla oleva yleisö on tervetullut mukaan laulamaan. Kompassin valotaululla pyörii päivän aikana Jyväskylän päiväkotien ja koulujen yhteisesti tuottama musiikkiesitys, Oravan laulu.

Kävelykadun Kompassilla sijaitsevassa lasikontissa voi piipahtaa aamupäivän aikana juttelemaan varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen asioista. Paikalla ohikulkijoiden kysymyksiin ovat vastaamassa varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen johdon sekä palveluohjaus- ja kehittämisyksikön työntekijöitä. Liikkuva-koulu ja Liikkuva-varhaiskasvatus liikuttavat halukkaita lasikontin läheisyydessä.

Juhlat jatkuvat Mäki-Matin perhepuistossa ja Veturitalleilla

Kävelykadun tapahtuman jälkeen juhlinta jatkuu klo 12.30 alkaen Mäki-Matin perhepuistossa. Toiminnallisissa ”Mäksäjameissa” lapsille on tarjolla musiikkia, kuvasuunnistusta ja koiratanssia. Paikalle saapuu myös pelastuslaitoksen paloauto ja lapset pääsevät tutustumaan autoon ja palokalustoon.

Veturitalleilla ohjelmaa tarjoavat päiväkotiryhmien lapset ja koulujen bändit. Tiedossa on tuhti paketti musiikkia moneen makuun. Kahvila Kiskosta voi ostaa kahvia, mehua ja kahvileipää. Mäki-Matin perhepuiston ja Veturitallien jamit ovat avoimia tilaisuuksia, jonne yleisö on tervetullut mukaan.

Nuorisopalvelujen väki järjestää iltapäivän aikana toimintaa alle 30-vuotiaille eri puolilla kaupunkia. Ohjelmaa on suunniteltu paikkoihin, jossa voidaan kohdata mahdollisimman monta nuorta ”pop up nuokkarin” –tyyppisesti. Alueiden nuorilla on ollut mahdollisuus osallistua ohjelman suunnitteluun ja he ovat mukana toteuttamassa ohjelmaa. Nuorisotyöntekijöitä voi kohdata esimerkiksi kauppakeskuksissa, kirjastoissa ja puistoissa. Tapaamisissa nuorilla on mahdollisuus kertoa, miltä Jyväskylä näyttää nuorten näkökulmasta sekä millaisia tulevaisuuden suunnitelmia ja toiveita heillä on.

Lisätietoja:
palvelupäällikkö Päivi Koivisto, varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palvelu- ja kehittämisyksikkö, puh. 014 266 3198
suunnittelija Eija Rajalainen, varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palvelu- ja kehittämisyksikkö, puh. 014 266 1985
palveluesimies Satu Paasonen, nuorisopalvelut, puh. 014 266 7524

6.10.2017Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje