Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Papa-tutkimukset jatkuvat vuoden loppuun saakka Hankasalmella, Jyväskylässä ja Uuraisilla – Jyväskylässä otetaan näytteitä myös kahtena lauantaina

Papa-tutkimukset jatkuvat vuoden loppuun saakka Hankasalmella, Jyväskylässä ja Uuraisilla – Jyväskylässä otetaan näytteitä myös kahtena lauantaina

Naisten papa-tutkimukset eli kohdunkaulan irtosolututkimukset jatkuvat Jyväskylän yhteistoiminta-alueen Jyten alueella Hankasalmella, Jyväskylässä ja Uuraisilla. Näytteen voi käydä antamassa Jyväskylän näytteenottokeskuksessa myös kahtena lauantaina 11.11. ja 18.11. klo 8–15.

Tänä vuonna seulontaan on kutsuttu vuosina 1957, 1962, 1967, 1972, 1977, 1982 ja 1987 syntyneet naiset. Seulontatutkimukseen kohdunkaulan syövän havaitsemiseksi kutsutaan vuosittain kaikki 30–60-vuotiaat naiset viiden vuoden välein. Syyskuun alkuun mennessä mahdollisuutta maksuttomaan papa-tutkimukseen on käyttänyt 52 prosenttia kutsutuista.

Kutsut lähtevät Fimlabin järjestelmästä porrastetusti kalenterivuoden aikana.

Näytteenottoon vain ajanvarauksella

Näytteitä kohdunkaulan syövän seulontaa varten otetaan vain ajanvarauksella.

Seulottava voi varata itselleen sopivan näytteenottoajan
- Fimlabin internetajanvarausjärjestelmästä: www.fimlab.fi tai
- Fimlabin puhelinajanvarauksesta 010 808 515 arkisin klo 7–18.

Näytteenotossa voi käydä missä tahansa kutsukirjeessä mainitussa Fimlabin toimipisteessä. Hankasalmen, Jyväskylän ja Uuraisten toimipisteet palvelevat seuraavasti:
• Hankasalmi (Keskustie 53): joukkoseulontojen osalta laboratorio palvelee maanantaista torstaihin klo 14–15
• Uurainen (Kuukantie 16): joukkoseulontojen osalta laboratorio palvelee maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 14–15
• Jyväskylä: joukkoseulontojen osalta Keski-Suomen keskussairaalan laboratorio palvelee arkisin klo 12–15. Jyväskylän Näytteenottokeskus (Telefoonikuja 5) palvelee joukkoseulontojen osalta arkisin klo 7.15–15, keskiviikkoisin klo 18 saakka sekä lauantaina 11.11. ja 18.11. klo 8–15.

Kutsukirje ja täytetty esitietolomake tulee ottaa mukaan näytteenottokäynnille.

Mikäli seulottava ei ole käynyt näytteenotossa noin kahden kuukauden kuluessa ensimmäisestä kutsusta, hänelle lähetetään uusintakutsu.

Seulontavastaukset ja jatkohoitoon ohjaus

Seulonnan tuloksesta tulee kirjevastaus kotiin viimeistään kahden kuukauden kuluessa näytteenotosta. Mikäli seulontatulos on normaali, kutsu seuraavaa seulontanäytettä varten alle 60-vuotiaille tulee viiden vuoden kuluttua. Mikäli seulontatulos on poikkeava, seulottava saa kutsun jatkotutkimuksiin Keski-Suomen keskussairaalan naistentautien poliklinikalle. Jos seulonnassa todetaan vain lievästi poikkeava löydös, seulottava kutsutaan kirjeitse kontrollitutkimukseen vuoden kuluttua.

Seulontaan osallistuneiden asiakkaiden tutkimustuloksia koskeviin kysymyksiin vastaa kotikunnan terveydenhoitaja, terveyskeskuslääkäri tai oma gynekologi.

Lisätietoja seulonnasta: www.fimlab.fi – Asiakkaalle - Kohdunkaulan syövän seulonta
www.jyvaskyla.fi/terveys/papajamammografia
osastonhoitaja Lea Nevala, p. 014 336 5400

Lisätietoja:
palvelupäällikkö Tarja Tick-Sinkkilä p. 050 312 7001, Fimlab Laboratoriot Oy
palvelupäällikkö Paula Käyhkö, p. 014 266 2001, Jyväskylän kaupunki

10.10.2017Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje