Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylä julkaisi omat Syrjimätön työpaikka -kampanjavideot kaikkien katsottaviksi

Jyväskylä julkaisi omat Syrjimätön työpaikka -kampanjavideot kaikkien katsottaviksi

Jyväskylän kaupunkiorganisaatiossa on tällä viikolla (9.-15.10.) Syrjimätön työpaikka ja koulu –kampanjaviikko. Viikko muistuttaa siitä, että Jyväskylän kaupungin työyksiköt ovat syrjinnästä vapaita alueita ja toimivat sen mukaisin periaattein. Syrjintää ei hyväksytä missään muodossa.

Kampanjaviikolle tehtiin omin voimin videoita sisäisten infojen tueksi. Niistä tuli niin hyviä, että päätimme jakaa videot ja niissä esiin nousevat ajatukset kaikille katsottaviksi! Videoilla muun muassa kaupunginjohtaja Timo Koivisto ja henkilöstöjohtaja Arja Aroheinä kertovat Jyväskylän kaupungin yhdenvertaisuuden ja tasa-arvon periaatteista. Oman näkemyksensä ajankohtaisesta teemasta kertovat myös lasten ja perheiden ennaltaehkäisevien palvelujen, monikulttuurikeskus Glorian, Jyväskylän kaupungin vammaisneuvoston sekä Jyväskylän Seta ry:n edustajat.

Jyväskylän kaupunki – Syrjimätön työpaikka -videot löytyvät netistä: https://dreambroker.com/channel/0nuadilh/. Kaupunginjohtajan video nostettiin myös hänen viikoittaisen videoblogin aiheeksi kaupungin Youtube-kanavalle: https://www.youtube.com/user/jyvaskylankaupunki.

Jyväskylässä kaupungilla yhdenvertaisuustyön tavoitteena on yhdenvertaisuuden edistäminen ja tasa-arvoinen henkilöstöpolitiikka. Tätä tukemaan valmistui keväällä Jyväskylän kaupungin yhdenvertaisuussuunnitelma 2017-2020 http://www.jyvaskyla.fi/osallistu/tyokalut/yhdenvertaisuus. Suunnitelman linjausten mukaisesti yhdenvertaisuus nähdään Jyväskylän voimavarana, palveluissa ja toiminnassa edistetään yhdenvertaisten mahdollisuuksien turvaamista. Järjestämme erityistä tukea sitä tarvitseville, vastustamme syrjintää ja otamme huomioon myös vähemmistöryhmät.

Lasten ja nuorten tekemiä videoita luvassa loppuvuodesta

Kouluissa yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat opetussuunnitelman perusarvoja ja osa koulun arkea. Jyväskylässäkin perusopetuksen koulut ovat monikulttuurisempia yhteisöjä kuin moni aikuinen tulee edes ajatelleeksi. Yksi Jyväskylän kaupungin Syrjimätön työpaikka ja koulu –teemaviikon toteutuksista on kouluille julistettu videokilpailu, jonka tarkoituksena on kerätä asiantuntijoilta, eli lapsilta ja nuorilta, hyviä käytänteitä ja vinkkejä syrjinnän estämiseksi ja tasa-arvon kunnioittamiseksi. Videokilpailussa 5.- ja 9.- luokkalaisia pyydetään kertomaan miten yhdenvertaisuus ja syrjimättömyys näkyy omassa koulussa. Videokilpailuaikaa on lokakuu, joten toiveissa on, että kilpailun ratkettua saamme jyväskyläläisten lasten ja nuorten näkemyksiä aiheesta myös muille jaettavaksi loppuvuodesta.

Lisätietoja:
- Jyväskylän kaupunki työkykypäällikkö Marja-Leena Oinonen, p. 014 266 4015
- yhdenvertaisuudesta Jyväskylän kaupungilla: http://www.jyvaskyla.fi/osallistu/tyokalut/yhdenvertaisuus
- valtakunnallisesti www.yhdenvertaisuus.fi


10.10.2017Antti Laukkarinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje