Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » ”Pyöräilen, siis olen kotona” – innokas fillaristi, toimittaja ja matkakirjailija Matti Rämö tarinoi huikeista reissuistaan Jyväskylän Vaajakosken aluekirjastossa 23.10.

”Pyöräilen, siis olen kotona” – innokas fillaristi, toimittaja ja matkakirjailija Matti Rämö tarinoi huikeista reissuistaan Jyväskylän Vaajakosken aluekirjastossa 23.10.

Toimittaja, fillaristi ja matkakirjailija Matti Rämö on Jyväskylän Vaajakosken aluekirjaston vieraana maanantaina 23.10. klo 17.30. Rämö on tehnyt pitkiä polkupyörämatkoja Euroopassa, Afrikassa ja Aasiassa. Näiden reissujen pohjalta on syntynyt kahdeksan matkakirjaa sekä dokumenttielokuva Himalajan-matkasta.

Rämö kuvailee itseään pyöräilijänä joka sään polkijaksi, hitaaksi kiiruhtajaksi, jonka mottona on: ”Pyöräilen, siis olen kotona”. Hänet tunnetaan muun muassa innokkaana arkipyöräilyn puolestapuhujana.

– Parasta pyöräilyssä on liikkumisen vapaus. Pyörällä pääsee tarpeeksi nopeasti, jotta voi matkata maisemasta toiseen tai jopa ilmastovyöhykkeeltä toiselle. Samalla pyörämatkailu on tarpeeksi hidasta, jotta polkija ehtii tuntea tuoksut, äänet ja ilman liikkeet. Jaksan vaahdota siitä, kuinka tärkeä asia nimenomaan arkipyöräily on. Pyöräily on loistavaa terapiaa mielelle ja keholle. Se on vähän kuin saunomista: pyörän päällä voi purkaa mielen kuonakerroksia pois, Rämö kuvailee.

Tervetuloa Vaajakosken kirjailijailtaan kuulemaan Matti Rämön huikeita tarinoita maailmalta! Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Rämön kirjoja on ostettavissa kirjailijavierailun aikana. Maksu vain käteisellä.

Matti Rämön matkakirjoja

• Polkupyörällä Himalajalle (Minerva 2016)
• Polkupyörällä Ukrainan halki Istanbuliin (Minerva 2015)
• Polkupyörällä Andalusian vuorilta Afrikkaan (Minerva 2014)
• Polkupyörällä Islannissa (Minerva 2013)
• Polkupyörällä Jäämerelle (Minerva 2012)
• Polkupyörällä Thaimaasta Vietnamiin (Minerva 2011)
• Polkupyörällä Intiassa (Minerva 2010)
• Rengasrikkoja Saharassa (Minerva 2009)

Tutustu Matti Rämöön verkossa

Keskiössä -haastattelu verkkokirjastossamme tinyurl.com/y8sp585x
Matti Rämön blogi yle.fi/aihe/blogit/polkupyoramatkalla-joka-paiva
Dokumenttielokuva Polkupyörällä Himalajalle yle.fi/aihe/artikkeli/2016/09/02/matin-pakko-polkea

Lisätietoja:
Tiiu Koistinen, kirjastonhoitaja, Vaajakosken aluekirjasto (Urheilutie 36 B), p. 014 266 4144

www.jyvaskyla.fi/kirjasto
www.facebook.com/jyvaskylankaupunginkirjasto

16.10.2017Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje