Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä kuudesluokkalaiset hakevat urheilu- ja musiikkiluokille ajalla 25.10.-8.11.

Jyväskylässä kuudesluokkalaiset hakevat urheilu- ja musiikkiluokille ajalla 25.10.–8.11.

Jyväskylässä kuudesluokkalaisilla on mahdollisuus hakea urheiluluokalle perusopetuksen 7. luokalle Kilpisen tai Viitaniemen kouluun. Kuudesluokkalaisten huoltajat saavat 24.10. Wilma-viestin, jossa ohjeistetaan hakukäytänteistä, käytännön soveltuvuuskokeesta ja oppilaaksi valinnan kriteereistä. Urheiluluokalle haetaan sähköisellä haulla ajalla 25.10.–8.11. osoitteessa https://wilma.jkl.fi. Ulkopaikkakuntalaiset ja yksityisten koulujen oppilaat voivat hakea urheiluluokalle Kilpisen ja Viitaniemen koulujen nettisivuilta löytyvällä paperisella hakemuksella.

Urheiluluokan valintakäytänteitä on uudistettu valtakunnallisten käytänteiden mukaisiksi. Jatkossa ei enää toimiteta opettajan ja valmentajan lausuntoja, vaan urheiluluokan oppilasvalinta tehdään käytännön pääsykokeena toimivan soveltuvuuskokeen perusteella. Uutta on myös se, että oppilas hakee urheiluluokalle ja ilmoittaa hakemuksessa, kumpi kouluista, Kilpisen vai Viitaniemen koulu, on ensisijainen toive. Oppilas voi hakea halutessaan molempiin tai vain toiseen kouluun.

Urheiluluokalle hakeminen on samalla ilmoittautuminen käytännön soveltuvuuskokeeseen. Keskiviikkona 15.11. soveltuvuuskokeeseen osallistuvat kaikki urheiluluokalle hakevat tytöt. Poikien soveltuvuuskoepäivä on torstaina 16.11. Soveltuvuuskokeet järjestetään Hipposhallissa. Urheiluluokkahaussa jyväskyläläiset hakijat asetetaan etusijalle. Ulkopaikkakuntalaiset hakijat saavat erillisen kutsun soveltuvuuskokeeseen, mikäli jyväskyläläisiä hakijoita on vähemmän kuin aloituspaikkoja. Testien kuvaukset löytyvät Kilpisen ja Viitaniemen koulujen nettisivuilta 31.10. alkaen.

Liikuntatestien perusteella valitaan noin 24 oppilasta sekä Kilpisen että Viitaniemen kouluihin. Valitut oppilaat saavat tiedon sähköpostiviestillä 16.1.2018.

¬Jyväskylän perusopetuksen urheiluluokat kuuluvat Suomen olympiakomitean valtakunnalliseen urheiluyläkouluverkostoon. Valtakunnan tasolla toiminnan laadun varmistamiseksi on sovittu yhtäläinen soveltuvuuskoe sekä toiminnan tavoitteet ja sisällöt.

-Soveltuvuuskoe sisältää monipuolisesti erilaisia testejä, jotka otamme porrastetusti käyttöön tulevina vuosina. Pyrimme seuraavan kolmen vuoden aikana vastaamaan laatukriteerien tavoitteeseen myös nostamalla urheilijan liikunta- ja harjoittelumahdollisuuksia 10 tuntiin viikossa koulupäivien aikana. Tämä voi toteutua vain ammattitaitoisten liikunnanopettajien ja muiden toimijoiden yhteistyönä. Seurayhteistyö ja urheiluakatemian mukanaolo ovat osa strategiaamme. Urheileva koululainen ansaitsee koulun, kodin ja seuran tuen arjenhallintaansa, kuvaa rehtori Johnny Kotro Kilpisen yhtenäiskoulusta urheiluluokan hakukäytänteiden muutosta.

Urheiluluokan tavoitteena on tukea urheilua harrastavien nuorten kokonaisvaltaista kehittymistä. Urheiluluokalla on pakollista liikuntaa neljä–viisi tuntia viikossa. 7. luokalla liikuntaa on kaksi tuntia viikossa enemmän kuin muilla luokilla, jolloin urheiluluokan keskimääräinen viikoittainen tuntimäärä 7. luokalla on 32 tuntia. Kahdeksannella ja yhdeksännellä luokilla 2 viikkotunnin lisäliikuntatunnit ovat pois muusta valinnaisuudesta.

Täydennyshaku Kilpisen yhtenäiskoulun musiikkiluokalle

Jyväskylässä musiikkiluokkaopetusta annetaan Kypärämäen ja Kilpisen kouluissa. Musiikkiluokkavalinta tehdään sitovasti vuosiluokille 4-6 ja musiikkiluokalla opiskelun jatkaminen vuosiluokilla 7-9 vahvistetaan kuudennen luokan väliarvioinnin yhteydessä. Vuosiluokille 7-9 vapautuville paikoille voi hakea sähköisesti Wilma-järjestelmän kautta ajalla 25.10.–8.11.

Kuudesluokkalaisten huoltajat saavat 24.10. Wilma-viestin, jossa kerrotaan tarkemmin musiikkiluokalle haun käytänteistä, musikaalisuustestistä ja valinnan kriteereistä. Valintakokeet järjestetään ajalla 13.11.–1.12. Valintakokeisiin pyydettävät oppilaat saavat erillisen kutsun. Musiikkiluokkalaiset valitaan 14.12. mennessä ja päätöksestä ilmoitetaan sähköpostiviestillä. Kilpisen yhtenäiskoulun musiikkiluokan koko on maksimissaan 24 oppilasta.

Musiikkiluokilla opiskellaan musiikkia normaalin 1–2 viikkotunnin sijasta kahdesta neljään tuntia viikossa oman opetussuunnitelman mukaisesti. Kypärämäen koulun 4.-6.-musiikkiluokille haetaan erillisessä haussa ajalla 11.–25.1.2018. Hausta tiedotetaan erikseen.

Lisätietoja:
rehtori Johnny Kotro, Kilpisen yhtenäiskoulu, puh. 014 266 4661
rehtori Jouni Hokkanen, Viitaniemen koulu, puh. 014 266 4690 (paikalla 23.10.)
rehtori Timo Knuuttila, Kypärämäen koulu, puh. 014 266 4457 (paikalla 23.10.)
www.jyvaskyla.fi/opetus/kilpisenkoulu
www.jyvaskyla.fi/opetus/viitaniemenkoulu

19.10.2017Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje