Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Toiveista totta - lasten ja nuorten Harrastelaturi tuo lisää kulttuuriharrastuksia koulupäivän yhteyteen

Toiveista totta – lasten ja nuorten Harrastelaturi tuo lisää kulttuuriharrastuksia koulupäivän yhteyteen Jyväskylässä

Koulupäivän jatkaminen harrastuksilla on monen koululaisen ja vanhemman toive. Opetus- ja kulttuuriministeriön valtakunnallisen kärkihankkeen tukemana on Jyväskylässä tänä syksynä käynnistynyt entistä enemmän kerhotoimintaa, joka takaa yhä useammalle peruskoululaiselle taiteen ja kulttuurin harrastusmahdollisuuden, kun tunteja pystytään järjestämään laajemmin ja monipuolisemmin. Painopisteinä ovat erityisesti 6- ja 7-luokkalaiset nivelvaiheen koululaiset, yläkoulujen oppilaat sekä alueet, joissa harrastusmahdollisuudet ovat vähäisiä.

Koululaisten ääni kuuluviin

Harrastelaturitoiminnan taidesisällöt perustuvat oppilaiden toiveisiin, joita kerättiin viime keväänä valtakunnallisessa koulukohtaisessa kyselyssä. Paikallisiksi suosikeiksi nousivat elokuva, street- ja showdance, parkour, valokuvaus ja kädentaidot. Tällä hetkellä jo parillakymmenellä jyväskyläläisellä koululla pyörii iltapäivisin kerhoja, joissa harrastuksen kohteina ovat tanssi, teatteri, elokuva, graffiti, UV-maalaus, DIY-kädentaidot sekä räppi- ja bänditoiminta. Lasten ja nuorten osallistumista halutaan lisätä myös innostamalla heidät itse ideoimaan ja suunnittelemaan harrastustuntien sisältöjä ja toimintaa yhdessä ammattitaitoisten ohjaajien kanssa.

Peruskoululaisille järjestettävät taiteen ja kulttuurin harrastustunnit ovat osa taiteen ja kulttuurin hallitusohjelman kolmivuotista kärkihanketta, jonka tavoitteena on parantaa taiteen ja kulttuurin saatavuutta lapsille ja nuorille. Suomessa käynnistyy tämän syksyn aikana opetus- ja kulttuuriministeriön tukemana 42 hanketta, joiden kautta harrastustunneille pääsee 20 000 oppilasta 485 koulusta. Jyväskylässä hankkeesta vastaa Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Kulttuuriaitta ja se toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän kaupungin perusopetuspalvelujen ja taiteen perusopetuksen toimijoiden sekä alueen taide- ja kulttuuriyhdistysten kanssa.

Lisätietoja:
hankekoordinaattori Kirsti Tuuri, Lasten ja nuorten kulttuurikeskus Kulttuuriaitta
p. 014 266 4046, kirsti.tuuri(at)jkl.fi

24.10.2017Kirsti Tuuri

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje