Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Yhdessä ympäristöön! -ympäristöluotsauksen kehittämispäivä Jyväskylässä 27.10.

Yhdessä ympäristöön! -ympäristöluotsauksen kehittämispäivä Jyväskylässä 27.10.

Jyväskylässä järjestetään valtakunnallinen ympäristöluotsauksen kehittämispäivä 27.10. Kansalaistoiminnankeskus Matarassa (Matarankatu 6). Päivä aloitetaan klo 9.30 aamukahveilla ja tutustumalla Mataran toimintaan. Klo 10.30 alkavassa Yhdessä ympäristöön! -seminaarissa puheenvuoroja käyttävät resurssiviisauden tutkimus‐ ja kehittämispäällikkö Pirkko Melville ja maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski Jyväskylän kaupungilta, kulttuurijohtaja Helka Ketonen, koulutussuunnittelija Suvi Kaljunen ja aineistotuottaja Sofia Heininen Maaseudun Sivistysliitosta sekä toiminnanjohtaja Anna Sarkkinen Japa ry:stä.

Iltapäivän työpajoissa vaihdetaan kokemuksia luotsaustilanteista ja kehitetään uusia tapoja mm. tutustuttaa lähialueen asukkaita ja Suomeen vasta muuttaneita ihmisiä erilaisiin ympäristöihin. Jyväskylässä on saatu viime aikoina hyviä kokemuksia monikulttuurisista luotsauksista mm. ikäihmisille. Maaseudun Sivistysliitto on kehittänyt ympäristöluotsauksesta menetelmää luonto- ja kulttuuriympäristöjen lisäksi myös sosiaalisen ympäristön tarkasteluun. Työpajat onkin jaettu eri ympäristöissä toimimisen mukaan luonto-, kulttuuri- ja sosiaalisen ympäristön ryhmiin, joissa tutustutaan myös uudistettuun ympäristöluotsaukseen yhteisön aktivoimisen ja yhteisökehittämisen menetelmänä.

Ympäristöluotsitoimintaa on kehitetty yhteistyössä Maaseudun Sivistysliiton ja Jyväskylän kaupungin kulttuuriluotsitoiminnan kanssa jo vuodesta 2012. Jyväskylässä ympäristö- ja kulttuuriluotseja voidaan välittää erilaisiin kohteisiin ja tilaisuuksiin sekä ryhmille että yksittäisille henkilöille.

Kehittämispäivä on avoin kaikille toiminnasta kiinnostuneille ja ympäristöluotsausta tekeville. Järjestäjänä toimii Maaseudun Sivistysliitto yhteistyössä Jyväskylän kaupungin, Kansalaistoiminnankeskus Mataran/Keski‐Suomen Yhteisöjen Tuki ry:n ja Jyväskylän ympäristöluotsien kanssa.

Yhdessä ympäristöön! -kehittämispäivän ohjelma: https://msl.fi/2017/10/11/yhdessa-ymparistoon-ymparistoluotsauksen-kehittamispaiva-27-10-jyvaskylassa/

Lisätietoja:
aineistotuottaja Sofia Heininen, Maaseudun Sivistysliitto
sofia.heininen(at)msl.fi, p.040 0726904

kulttuuriluotsi-koordinaattori Hanne Laitinen, Jyväskylän kaupungin kulttuuripalvelut
hannemari.laitinen(at)jkl.fi, p. 050 3381114

koulutussuunnittelija Suvi Kaljunen, Maaseudun Sivistysliitto
suvi.kaljunen(at)msl.fi, p. 045 77310170

24.10.2017Pirjo Piispanen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje