Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Velkamessut keskiviikkona 1.11. klo 11–14 Jyväskylän kaupunginkirjastolla – tavoitteena madaltaa kynnystä hakea apua talous- ja velkaongelmiin

Velkamessut keskiviikkona 1.11. klo 11–14 Jyväskylän kaupunginkirjastolla – tavoitteena madaltaa kynnystä hakea apua talous- ja velkaongelmiin

Jyväskylän kaupunginkirjaston ala-aulassa, pienessä luentosalissa ja kerhohuoneessa 2 järjestetään kaikille kiinnostuneille avoimet ja maksuttomat velkamessut 1.11. klo 11 -14 kaupunginkirjastolla.

Messujen tarkoituksena on madaltaa talous- ja velkaongelmaisten ihmisten kynnystä hakea apua ongelmiinsa. Messuilla jaetaan tietoa siitä, miten omaa tilannettaan voi lähteä selvittämään, mitä palveluja siihen on tarjolla ja miten palveluihin hakeudutaan. Tilaisuus on suunnattu erityisesti velkaantuneille ja heidän läheisilleen sekä velkaantuneiden kanssa työskenteleville.

Velkamessut järjestetään Jyväskylässä nyt toistamiseen. Viime syksynä messut keräsivät Kansalaistoiminnankeskus Mataralla noin sadan hengen yleisön. Tapahtuman suuren suosion vuoksi päätettiin järjestää tulevat messut keskeisemmässä paikassa.

Valtakunnallisesti velkamessut ovat ainutlaatuinen tapahtuma, jonka toivotaan leviävän myös muille paikkakunnille. Tapahtuman järjestäjät pitävät tärkeänä, että talous- ja velkaongelmiin puututaan mahdollisimman varhaisessa vaiheessa. Ryhmän tavoitteena myös on, että näihin ongelmiin liittyvä häpeäleima voidaan poistaa tiedon jakamisen, kasvatuksen ja avoimen keskustelun avulla.

Näytteilleasettajia on tulossa mm. Keski-Suomen Kuluttajat ry:stä, Kuluttajaliitosta, Takuusäätiöstä, Jyväskylän kaupungin aikuissosiaalityöstä, Keski-Suomen talous- ja velkaneuvonnasta, Keski-Suomen ulosottovirastosta, yleisestä edunvalvonnasta, Jyväskylän Katulähetyksestä, Rahattomat ry:stä ja Suomen Perintätoimistosta.

Messut toteutetaan eri kansalaisjärjestöjen, kaupungin eri organisaatioiden ja muiden toimijoiden yhteistyönä. Messuvalmisteluja koordinoi Jyvässeudun työllistämisyhdistyksen Sirpakka-hanke. Jyväskylän kaupunki ja STEA tukevat tapahtumaa.

Lisätietoja ja yhteydenotot:
Sirpakka-hankevastaava Sirpa Nieminen, puh. 040 701 1662, sirpa.nieminen(at)jstry.fi
Assistentti Satu Kortelainen, puh. 040 241 8058, sirpakka.assistentti(at)jstry.fi

25.10.2017Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje