Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän keskuspuistoa, Kehä Vihreää esitellään Keski-Suomen luontomuseon näyttelyssä Vesilinnassa

Jyväskylän keskuspuistoa, Kehä Vihreää esitellään Keski-Suomen luontomuseon näyttelyssä Vesilinnassa

Keski-Suomen luontomuseossa Harjun Vesilinnassa osoitteessa Ihantolantie 5 esitellään Jyväskylän uutta keskuspuistoa, Kehä Vihreää 31.10.2017–11.2.2018. Näyttely ”Kutsuva Kehä Vihreä – Jyväskylän keskuspuisto” on avoinna tiistaista perjantaihin kello 11–18 sekä lauantaina ja sunnuntaina kello 12–17. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Näyttelyn avajaiset pidetään tiistaina 31.10.2017 kello 18–20. Avajaisissa tervetulosanat lausuu Jyväskylän yliopiston tiedemuseon varajohtaja, museotoimintojen päällikkö Pirjo Vuorinen, ja Jyväskylän kaupungin maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski esittelee Kehä Vihreää. Näyttelyn suunnittelusta ja toteutuksesta on vastannut kuvataiteilija, taidegraafikko Jonna Suurhasko.

Näyttely on Kehä Vihreän Suomi 100 -juhlavuoden tapahtumien huipentuma. Suomi 100 -juhlavuoden aikana on järjestetty erilaisia työpajoja, kävelyitä sekä tapahtumia. Suomi 100 -juhlavuosi on ollut hyvä keino edesauttaa Kehä Vihreän tunnettuutta sekä saada uusia näkemyksiä alueen kehittämiseksi. Tänä vuonna Kehä Vihreälle valmistui kaksi tärkeää osahanketta: Sepänkeitaan yhteisötaideteos sekä Tourujoenpuisto.

Kehä Vihreä on Jyväskylän keskustaa kehystävien viher- ja virkistysalueiden kokonaisuus. Se on uudenlainen keskuspuisto, jonka kehämäinen muoto tuo viheralueiden virkistys- ja liikkumismahdollisuudet lähelle kaikkia kaupunkilaisia. Monimuotoinen Kehä Vihreä on tarkoitettu virkistymiseen, liikkumiseen, ulkoiluun, luontoretkiin, tekemiseen, oleskeluun ja vaikkapa leikkimiseen.

Kehä Vihreän merkitys korostuu tulevaisuudessa Jyväskylän keskustan tiivistyessä ja alueen asukasmäärän kasvaessa. Kehä Vihreän kehittämistä linjaa pitkäjänteisesti vuonna 2017 hyväksytty toimenpideohjelma. Tavoitteena on Kehä Vihreän saavutettavuuden sekä viheryhteyden parantaminen. Alueella panostetaan muun muassa reitteihin, taiteeseen, kasvillisuuteen ja valoon. Toimenpideohjelmassa on korostettu myös kokeilevuuden, yhteisöllisyyden ja osallisuuden merkitystä.


Lisätietoja:
- maisema-arkkitehti Mervi Vallinkoski, p. 014 266 5060, mervi.vallinkoski[at]jkl.fi
- Kehä Vihreä: http://www.jyvaskyla.fi/kehavihrea

26.10.2017Jari Salomaa

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje