Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylä Sinfonian ja Mikkelin kaupunginorkesterin yhteislevyllä Pekka Kostiaisen Requiem

Jyväskylä Sinfonian ja Mikkelin kaupunginorkesterin yhteislevyllä Pekka Kostiaisen Requiem

Jyväskylä Sinfonian ja Mikkelin kaupunginorkesterin uusi yhteislevytys sisältää jyväskyläläissäveltäjä Pekka Kostiaisen Requiemin. Alba Records -yhtiön kanssa tehdyn levytyksen johtaa Ville Matvejeff ja Requiemin solisteina ovat sopraano Suvi Väyrynen, mezzosopraano Ena Pongrac, tenori Simo Mäkinen ja basso Tapani Plathan. Requiemin kuoro-osuuksista vastaa jyväskyläläinen Musica-kuoro.

Jyväskylän seurakunnan ja Jyväskylä Sinfonian yhteinen tilausteos Pekka Kostiaiselta sai kantaesityksensä vuonna 2014. Requiem-levy on äänitetty loka-marraskuussa 2016 Mikkelin Mikaelissa, ja sen tuottajana sekä äänittäjänä toimi Simon Fox-Gál.

Gregoriaanisen laulun kvintti-kvarttiharmonioita hyödyntävä teos on Kostiaisen vastaus vuosisatojen mittaiseen Requiem-sävellysten perinteeseen. Säveltäjän oma Musica-kuoro tulkitsee latinankielisen ikiaikaisen tekstin, ja lisäväriä teokseen tuovat kellopeli, harppu ja antiikkisymbaalit.

Sanomalehti Keskisuomalaisen kriitikko kirjoitti seuraavaa Jyväskylä Sinfonian ja Mikkelin kaupungin-orkesterin Requiem-esityksestä 2.11.2016: ”Mikkelin kaupunginorkesterilla vahvistettu Jyväskylä Sinfonia oli esityksessä harvinaislaatuisessa terässä. (…) Laajennettu jousisto soi Taulumäen kirkossa fantastisesti. (…) Musica-kuoro ei ole koskaan kuulostanut yhtä eheältä.”

Requiem-levy julkaistaan lauantaina 28.10. Musica-kuoron 40-vuotisjuhlakonsertissa, joka kuullaan Jyväskylän Aalto-salissa.

Pekka Kostiainen tunnetaan parhaiten kuoromusiikin säveltäjänä ja Musica-kuoron perustajana sekä pitkäaikaisena johtajana. Alba Recordsilta on ilmestynyt viimeisimmäksi vuonna 2014 Pekka Kostiaisen 70-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Kostiainen conducts Kostiainen 8 -levy Musica-kuoron kanssa.


Lisätiedot:
intendentti Emma Anttila
p. 014 266 4169
emma.anttila[at]jkl.fi

27.10.2017Outi Räsänen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje