Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Poistokirjamyynti Jyväskylän kirjastoissa 1.–2.11. - Mukana pääkirjasto, Palokan ja Vaajakosken aluekirjastot sekä Keltinmäen ja Kortepohjan lähikirjastot

Poistokirjamyynti Jyväskylän kirjastoissa 1.–2.11.
– Mukana pääkirjasto, Palokan ja Vaajakosken aluekirjastot sekä Keltinmäen ja Kortepohjan lähikirjastot

Jyväskylän kaupungin pääkirjastossa, Palokan ja Vaajakosken aluekirjastoissa sekä Keltinmäen ja Kortepohjan lähikirjastoissa myydään poistettua aineistoa keskiviikosta torstaihin 1.–2.11. Myynnissä on muun muassa aikuisten ja lasten kirjoja, sarjakuvalehtiä, LP- ja CD-levyjä sekä käsityö- ja aikakauslehtiä. Valtaosa kirjoista on aikuisten kauno- ja tietokirjallisuutta. Kirjastosta riippuen myynnissä on eri sorttista aineistoa.

Asiakkaat voivat käydä vaikka jokaisessa myyntipäiviin osallistuvassa toimipisteessä tekemässä edullisia löytöjä kotihyllyyn. Hinnat eivät päätä huimaa: esimerkiksi lastenkirjat ja sarjakuvakirjat maksavat 50 senttiä ja aikuisten kirjat euron kappaleelta. Molempina myyntipäivänä aineistoa myydään puoleen hintaan toimipisteen viimeisenä kahtena aukiolotuntina. Kirjaostoksille kannattaa ottaa mukaan käteistä, koska kaikissa toimipisteissä ei ole korttimaksumahdollisuutta.

Nostoja myytävästä aineistosta

Vaajakosken aluekirjastossa on tarjolla muun muassa aikuisten ja lasten kauno- ja
tietokirjallisuutta sekä lasten kuvakirjoja. Uutta kotia odottavat myös musiikki-cd-levyt ja runsas määrä aikakauslehtiä (mm. Kauneus- ja terveys, Avotakka, Hifimaailma, Kamera-lehti). Myynnissä on myös hieman harvinaisempia kansanperinnekirjoja rakennushistoriasta, kansallispuvuista ja suomalaisista murteista. Lisäksi löytyy tutkimusmatkailijoiden teoksia.

Pääkirjastossa on myynnissä muun muassa lasten- ja nuortenkirjallisuutta, aikuisten kauno- ja tietokirjallisuutta, sarjiksia, DVD-levyjä, musiikkia, nuotteja, kielikursseja ja äänikirjoja. Musiikkiosasto on poistanut runsaasti C-kasetteja varastostaan, joten tule kasettiostoksilla, jos kotoa löytyy vanha kunnon kasettisoitin.

Pääkirjastossa on myynnissä myös kolme puista kortistolipastoa, kaiutinpareja ja stereoräkki, jotka maksavat 15 euroa per tavara / kaiutinpari. Kyseiset tavarat ovat myynnissä pääkirjastolla poistomyynnin aikana. Tavaroita ei voi varata eikä niitä pääse katsomaan etukäteen. Myytävät tavarat ovat nähtävissä netissä. Ostettuja tavaroita voidaan tarvittaessa säilyttää pääkirjastolla pari päivää, jos niille ei saa heti järjestettyä kuljetusta.

Myyntikelpoista ja huonokuntoista aineistoa arvioidaan ja poistetaan läpi vuoden

Kaupunginkirjaston toimipisteissä poistetaan aineistoa koko vuoden. Aineiston poiston kriteereitä ovat aineiston huonokuntoisuus, vanhentunut sisältö ja kysynnän laantuminen. Myymättä jäänyttä aineistoa voidaan luovuttaa erikseen sovittaessa esimerkiksi kouluille, toimintakeskuksille tai vaikkapa päiväkodeille haluamiinsa käyttötarkoituksiin.

Poistokirjamyynti kaupunginkirjaston toimipisteissä 1.–2.11.

Pääkirjasto (Vapaudenkatu 39–41) ke ja to 10—20
Palokan aluekirjasto (Koivutie 5) ke ja to 10—19
Vaajakosken aluekirjasto (Urheilutie 36 B) ke ja to 10—19
Keltinmäen lähikirjasto (Keltinmäentie 15 C) ke 13—19, to 10—16
Kortepohjan lähikirjasto (Isännäntie 3) ke 13—19, to 10—16

Hinnasto

Aikuisten kirjat 1,00€/kpl
Lastenkirjat 0,50€/kpl
CD- ja LP-levyt 1,00€/kpl
C-kasetit 0,20€/kpl
Nuotit 1,00€/kpl
DVD-levyt 1,00€/kpl
Aikakauslehdet 0,10€/kpl
Sarjakuvalehdet 0,10€/kpl
Sarjakuvakirjat 0,50€/kpl
Käsityölehdet 0,50€/kpl
Moniviestimet max. 5,00€/kpl
Kielikurssit max. 5,00€/kpl
Äänikirjat max. 5,00€/kpl

Lisätietoja:
Hanna Martikainen, palvelupäällikkö, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, p. 014 266 4094, hanna.martikainen(at)jkl.fi

27.10.2017Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje