Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Kaavoituskatsaus ja asemakaavamuutoksia Jyväskylän kaupunkirakennelautakunnan käsittelyyn

Kaavoituskatsaus ja asemakaavamuutoksia Jyväskylän kaupunkirakennelautakunnan käsittelyyn 31.10.2017

Kaavoituskatsaus kaavoitusohjelmineen lautakunnan hyväksyttäväksi

Joka vuosi laadittava Jyväskylän kaupungin kaavoituskatsaus sisältää kaavoitusohjelman vuosille 2018-2020. Ohjelma sisältää vireillä olevat ja lähiaikoina vireille tulevat merkittävät yleis- ja asemakaavakohteet. Katsauksessa tarkastellaan myös kaavoituksen etenemistä ja kaupunkirakenteen kehittymistä kuluneena vuonna ja avataan Jyväskylän tämän hetkistä tonttivarantotilannetta tulevaisuuteen peilaten. Perinteisten kaavoituskertomuksen, kaavoitusohjelman ja tonttivarannon lisäksi katsauksessa tuodaan esille ajankohtaisia projekteja ja teemoja kaupunkisuunnittelun eri osa-alueilta. Jyväskylän 180- ja Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kaavoituskatsaus tullaan jakamaan Jyväskylä-lehden välissä kotitalouksiin 29.11.2017.

http://www2.jkl.fi/kaavakartat/kaavoitusohjelma/kaavoituskatsaus_jkl_2018_20.pdf

Tikkakosken Kirkkokatu 14:n ja 16:n kaavaluonnos käsittelyyn

Asemakaavan muutoksella mahdollistetaan Tikkakosken ydinkeskustaan palvelujen läheisyyteen asumista ikääntyvän väestön tarpeisiin. Luonnoksessa esitetään tontilla olevat rakennukset purettaviksi ja tilalle kahta uudisrakennusta, jotka sisältäisivät tehostetun palvelun asumista, senioriasumista ja niihin liittyviä toimintoja. Asemakaavan muutos tarvitaan, sillä ajantasakaavan mukainen rakennusoikeus ei mahdollista aiottua toimivaa asumis- ja palvelukokonaisuutta. Lisäksi kaavamuutoksessa tarkastellaan Oskarinkadun pientaloalueen jatkamista kadun varrella olevalle rakentamattomalle puistoalueelle, joka muutettaisiin enintään kahden asunnon käsittäväksi erillispientalotontiksi.

http://www3.jkl.fi/kaavoitus/kaava.php/id/981

Seppälänportin asemakaavamuutos hyväksymisvaiheessa

Kaavamuutoksen tavoitteena on muuttaa Seppälänportin liiketontti kahdeksi eri vähittäiskaupan suuryksiköksi omille tonteilleen. Tontille 13 saa sijoittaa alle 10 000 kerrosalaneliömetrin ja tontille 14 enintään 8 000 kerrosalaneliömetrin suuruisen paljon tilaa vaativan erikoistavarakaupan suuryksikön. Kaavamuutos mahdollistaa suunnitteilla olevan autoliikkeen sijoittumisen alueelle.

http://www3.jkl.fi/kaavoitus/kaava.php/id/919

30.10.2017Ilona Hokkanen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje