Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän influenssarokotuspäivät alkoivat vauhdilla: 5500 jyväskyläläistä sai rokotuksen lauantaina

Jyväskylän influenssarokotuspäivät alkoivat vauhdilla: 5500 jyväskyläläistä sai rokotuksen lauantaina

Jyväskylän Kyllön terveysaseman ensimmäinen influenssarokotuspäivä lauantaina 28. lokakuuta veti väkeä viime vuosien tapaan. Tällä kertaa ruuhkaa ei syntynyt ennen iltapäivää, jolloin viimeisen parin tunnin aikana asiakkaat joutuivat paikoitellen jonottamaan.

– Viime hetken ruuhkasta huolimatta kävijöiltä tuli hurjan hyvää palautetta niin terveysaseman, neuvolan kuin samaan aikaan järjestetyn Terve-tapahtuman järjestelyistä, kertoo osastonhoitaja Mirva Molkkari.
– Rokotuspäivänä sai tarvittaessa uusia myös jäykkäkouristus- eli tetanusrokotuksensa.

Tavallisesta nuhakuumeesta eroava influenssa on osalle ihmisistä vakava riski ja voi johtaa sairaalahoitoon. Myös jälkitaudit, kuten keuhkokuume, ovat raskaita varsinkin pienille lapsille ja iäkkäille. Riskiryhmiin kuuluvat saavat rokotteen maksutta.

Seuraavia rokotuspäiviä ennakoiden henkilökunta muistuttaa, että ulkotakin voi ottaa valmiiksi pois jo jonottaessa. Myös pukeutuminen lyhythihaiseen tai helposti riisuttavaan puseroon sujuvoittaa rokottamista. Kela- tai neuvolakortti on otettava mukaan.

Marraskuussa influenssarokotuspäiviä järjestetään terveysasemilla ja neuvoloissa Kyllössä 18.11., Hankasalmella 11.11. sekä Uuraisilla 8.11. ja 23.11. Kausi-influenssarokotukset jatkuvat Jyväskylän yhteistoiminta-alueen terveyskeskuksen (Jyte) alueella tammikuuhun 2018 saakka. Kaikki vuoden vaihteen rokotusajat ja -paikat

Riskiryhminä erityisesti lapset ja ikääntyneet

Maksuttomaan rokotukseen oikeutettuja riskiryhmiä ovat esimerkiksi kaikki 65 vuotta täyttäneet, kaikki 6–35 kuukauden ikäiset lapset, raskaana olevat naiset, sairautensa tai hoitonsa vuoksi riskiryhmiin kuuluvat, vakavalle influenssalle alttiiden lähipiiri ja varusmiespalveluksen tai vapaaehtoisen asepalveluksen aloittavat.

Liikuntarajoitteisille jyväskyläläisille rokote voidaan antaa myös omalla terveysasemalla muun vastaanottokäynnin yhteydessä. Riskiryhmiin kuuluvia koululaisia rokotetaan Kyllön rokotuspäivien lisäksi kouluterveydenhuollossa. Samoin neuvoloissa rokotuksia annetaan myös muiden neuvolakäyntien yhteydessä.

Lisätietoja:
Kyllön rokotuspäivät: Mirva Molkkari, osastonhoitaja, Kyllön terveysasema, p. 014 266 2028, etunimi.sukunimi(at)jkl.fi
Neuvoloiden rokotuspäivät: Niina Romo, osastonhoitaja, p. 014 266 2220, etunimi.sukunimi(at)jkl.fi
Rokote ja kausi-influenssatilanne: Ilkka Käsmä, avosairaanhoidon palvelupäällikkö ja vastaava lääkäri, p. 014 266 2082, etunimi.sukunimi(at)jkl.fi

30.10.2017Elina Gråsten

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje