Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Minun tai Meidän Suomi -näyttelyssä 6.-17.11. Jyväskylän kaupunginkirjastolla on esillä kehitysvammaisten henkilöiden toteuttamia taideteoksia

Minun tai Meidän Suomi -näyttelyssä 6.-17.11. Jyväskylän kaupunginkirjastolla on esillä kehitysvammaisten henkilöiden toteuttamia taideteoksia

Minun tai Meidän Suomi -taidenäyttely Jyväskylän kaupunginkirjastolla 6.–17.11. ottaa varaslähdön kehitysvammaisten viikkoihin, joita vietetään 27.11.–10.12. Minun tai Meidän Suomi -näyttelyssä on esillä kehitysvammaisten henkilöiden eri tekniikoilla valmistamia taideteoksia Suomen juhlavuoden hengessä.

Taideteoksia on yli 50 ja tekijöitä kymmeniä. Teoksissa on kuvattu muun muassa Suomen kansallismaisemia, Suomen kansallissymboleja ja luontoa.
– Osa töistä yksittäisten taiteilijoiden tekemiä ja osa on toteutettu ryhmissä niin, että jokainen on omilla taidoillaan päässyt mukaan toteuttamaan taidetta, ohjaaja Virpi Väänänen kertoo.

Teoksia on tehty eri tekniikoilla, mukana on muun muassa taikinabatiikkia, öljyvärimaalausta, mosaiikki- ja paperimassatekniikkaa, valokuvausta, virkkausta ja huovutusta. Töitä on tehty muun muassa kierrätysmateriaaleista sekä luonnon materiaaleista.
– Esimerkiksi Sibelius-monumentti on valmistettu insuliinikynien suojista. Lisäksi töissä on käytetty muun muassa sanomalehtiä, kirjoja, maitopurkkeja ja vaatteiden pesulappuja, selvittää ohjaaja Minna Kaski.

Näyttely on tärkeä väylä tuoda esiin osaamista ja luovuutta.
– Taiteilijoilla on palo tuottaa omaa taidetta ja oman työn näkeminen osana näyttelyä on merkittävää, ohjaajat kuvaavat.

Median edustajat ovat tervetulleita tapaamaan taiteilijoita avajaisiin perjantaina 10.11. klo 12 Jyväskylän kaupunginkirjaston aulaan, Vapaudenkatu 39–41.

Näyttelyn kokoamisesta vastaa Jyväskylän kaupungin vammaispalvelut.

Jyväskylän kehitysvammaisten viikot ”Oma Koti, Oma Elämä” 27.11.–10.12. www.jyvaskyla.fi/vammaiset/kehitysvammapalvelut/teemaviikko

Lisätietoja:
palveluesimies Jorma Toropainen, p. 014 266 3915
ohjaaja Virpi Väänänen, p. 014 266 3936
ohjaaja Minna Kaski, p. 014 266 3941

3.11.2017Tuija Ijäs

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje