Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Taidemuseon Tähtiä turkin hihasta -kitara- ja tanssiesityksessä vuorottelevat hauskat ja vakavat sävyt

Taidemuseon Tähtiä turkin hihasta -kitara- ja tanssiesityksessä vuorottelevat hauskat ja vakavat sävyt

Kitaristi Olli Hirvasen ja tanssija Elina Wuetrichin Tähtiä turkin hihasta -esitykset tapahtuvat Kaski-teoksen äärellä pyhäinpäivänä 4.11. ja lauantaina 11.11. klo 16.30 alkaen Jyväskylän taidemuseossa. Noin 45 minuutin mittaisen esityksen aikana Kaski-teoksen äärelle pääsevät esityksen katsojat. Lauantaina 4.11. taidemuseo on avoinna pidennetyllä aukiololla klo 11–20 pyhäinpäivän tapahtuman vuoksi.

Esityksen teemoina ovat luopuminen, ajan kuluminen ja ristiriidat, mutta myös leikillisyys ja mystiikka. Teoksessa kohtaavat musiikilliset äänimaailmat ja tanssi, tanssijan ja muusikon roolit sekoittuvat, samoin kuin yleisön ja esittäjien. Teos sisältää elementtejä, joita ei välttämättä liitetä perinteiseen konserttiin tai tanssiesitykseen vaan pikemminkin performanssiin.
-– Yhteistyö on ollut luontevaa ja molempien ideat ovat saaneet pulppuilla vapaasti. Kokonaisuuden valmistuttua jokin meitä aluksi naurattanut osa onkin saattanut muuttua vakavaksi ja päinvastoin, Olli Hirvanen kertoo.
Musiikkina kuullaan J.S. Bachia ja Leo Brouweria, sekä Hirvasen omia improvisaatioita.

Olli Hirvanen, kitara, Elina Wuethrich, tanssi
Esitykset lauantaisin 4.11. ja 11.11. klo 16.30–17.15.
Paikka: Taidemuseon alagalleriassa Kaski-teoksen ääressä
Esityksen kesto on noin 45 min.

Liput 10 e. Järj. Soiva Keski-Suomi http://www.soivakeskisuomi.fi/

Jyväskylän taidemuseo
Kauppakatu 23
ti–su 11–18

Lisätietoja tapahtumista:
Sirpa Turpeinen, museolehtori, puh. 050 542 0591, sirpa.turpeinen(at)jkl.fi

3.11.2017Laura Korhonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje