Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Mobiililääkäri on askeleen päässä potilaasta Vaajakosken terveysasemalla

Mobiililääkäri on askeleen päässä potilaasta Vaajakosken terveysasemalla

Jyväskylän Vaajakosken terveysasemalla on testattu maanantaisin mobiililääkäripalvelua, jossa päivystävä sairaanhoitaja saa lääkärin paikalle nopeasti yhdellä puhelinsoitolla. Terveysasemalla työskentelee päivittäin myös päivystävä lääkäri, mutta potilasta hoitaessaan lääkäri ei ole aina käytettävissä juuri sairaanhoitajavastaanoton aikana. Mobiililääkäri tulee paikalle kutsusta lähes välittömästi. Vaajakosken kokemusten perusteella mobiililääkärin käyttö on sujuvoittanut päivystyksen alkuviikon ruuhkaa: suunnitelmissa on laajentaa sama käytäntö kaikille arkipäiville. Kyllön ja Keskustan terveysasemilla mobiililääkäri on jo tavoitettavissa päivittäin.

Terveysaseman sairaanhoitajan vastaanotolla voi saada avun moniin kiireellisiin vaivoihin, joiden hoitamiseen ei tarvita lääkäriaikaa. Mobiililääkärin käytöllä päivystävän lääkärin osaamista voidaan hyödyntää ilman, että potilaan tarvitsee odottaa lääkärivastaanoton vapautumista tai varata sitä varten uutta vastaanottoaikaa.
– Sairaanhoitaja voi kutsua mobiililääkärin esimerkiksi katsomaan sydänfilmiä, pienten lasten korvia, haavoja tai ihottumia. Mobiililääkäri on päivystyksen tavoitettavissa maanantaisin klo 10–14. Muun ajan hän esimerkiksi uusii reseptejä, kertoo Vaajakosken terveysaseman osastonhoitaja Nina Leppänen
– Meillä työskentelee päivystystehtävissä joka arkipäivä kaksi sairaanhoitajaa ja lääkäri. Päivät ovat ajoittain ruuhkaisia, varsinkin maanantaiaamuisin. Mobiililääkäri on hyvä lisä päivystyspotilaiden hoidossa.

Terveysaseman päivystyksessä hoidettavia tyypillisiä sairauksia ovat sydänoireet, voimakas päänsärky ja vatsakipu sekä murtumaepäilyt ja haavat. Sairaanhoitajan vastaanotolla voi hoitaa esimerkiksi silmätulehduksen tai virtatietulehduksen oireet. Sairaan lapsen vanhempi saa myös hoitotodistuksen työnantajaa varten sairaanhoitajalta. Päivystykseen kannattaa soittaa ensin, jolloin ajanvarauspuhelimessa saa kotihoito-ohjeita ja voi mahdollisesti odottaa hoitoon pääsyä kotona.

Lisätietoja: Nina Leppänen, osastonhoitaja, Vaajakosken terveysasema, p. 014 336 6167, etunimi.sukunimi(at)jkl.fi

7.11.2017Elina Gråsten

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje