Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Runotilaisuudet Jyväskylän kaupungin pääkirjastossa - Kirkkaan marraskuun runoja 11.11. ja omakustannerunoilijoiden ilta 13.11.

Runotilaisuudet Jyväskylän kaupungin pääkirjastossa: Kirkkaan marraskuun runoja 11.11. ja omakustannerunoilijoiden ilta 13.11.

Runoilija Katja Seutu ja runoilija-huilisti Johanna Kärkkäinen lausuvat marraskuun kirkkaassa valossa tuoreiden runokokoelmiensa tekstejä lauantaina 11.11. klo 13.00–14.30. Tilaisuudessa kuullaan lisäksi Mirkka Rekolan runoutta ja huilumusiikkia.

Katja Seudun kokoelma Kuusilla mittaan aikaa (WSOY, 2017) käsittelee aikaa, sen kulumista, kuluttamista ja sietämistä. Kirjoittava kulkija liikkuu vaihtuvissa vuodenajoissa ja paikoissa ja kohtaa hiljaisen läsnäolon, rajallisuuden ja katoavuuden.

Johanna Kärkkäisen Kädet lokakuun harmaat (T&T, 2017) pohtii elämän tärkeiden virstanpylväiden ja näkymättömien ulottuvuuksien kautta kuolemaa, aikaa, elämän rajallisuutta ja metafysiikkaa.

Runoja ja huilumusiikkia päästään kuulemaan Tietotorilla pääkirjaston 2. kerroksessa. Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Lisätietoja:
Anna Kainulainen, kirjastonhoitaja, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, p. 014 266 4138, anna.kainulainen[at]jkl.fi

Omakustannerunoilijat esittäytyvät runoillassa

Runoillassa on mukana kolme jyväskyläläistä omakustannerunoilijaa: Johanna Pollari, Aino Martiskainen ja Ester Nuori Leppä. Omakustanneilta pidetään Jyväskylän kaupungin pääkirjaston kahvila Novellissa maanantaina 13.11. kello 18.00–19.00.

Johanna Pollari, joka julkaisee Appelsiinipuun alta -runokirjan, toimii tanssinopettajana, kirjoittaa laululyriikkaa ja asuu osan vuodesta Välimeren rannalla Alanyassa. Siellä appelsiinipuunsa vieressä, avoimen taivaan alla ja suurten vuorten syleilyssä syntyy runoja ja novelleja kahden kulttuurin välissä elämisestä, parisuhteesta, vanhenemisesta, naiseudesta, ihmissuhteista, kaikesta siitä miltä elämä näyttää ja tuntuu juuri nyt.

Aino Martiskainen vaikuttaa myös teatterissa ja työstää näytelmää uudesta runokokoelmastaan Hyttysteni painaumia. Pollari ja Martiskainen ovat julkaisseet runokirjansa Mediapinnan Suomi 100- runokirjasarjassa.

Ester Nuori Leppä (Essi Leppänen) on muusikko ja kirjanpainaja, joka haluaa tehdä kirjansa mahdollisimman pitkälle itse. Uusin teos on Rukous Eleni Äffälle. Leppä on mukana kirjojen koko tekoprosessissa kirjoittamisesta painamiseen ja ryhtyy nyt myös kustantajaksi.

Runoillassa kukin heistä esittelee omaa tuotantoaan, lausuu runojaan ja kertoo kirjoittamisprosessista. Tilaisuudessa on mahdollisuus myös ostaa julkaisuja. Maksu käteisellä.

Omakustanneilta aloittaa Jyväskylän kaupunginkirjaston sarjan, jossa paikalliset omakustannekirjailijat esittäytyvät ja kertovat tuotannostaan.

Lisätietoja:
Tiina Teijonsalo, informaatikko, Jyväskylän kaupunginkirjasto – Keski-Suomen maakuntakirjasto, p. 014 266 4130, tiina.teijonsalo[at]jkl.fi

www.jyvaskyla.fi/kirjasto
www.facebook.com/jyvaskylankaupunginkirjasto
Instagram @jklkirjasto

7.11.2017Miia Kantola

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje