Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylän taidemuseossa vietetään sokeainviikkoa – piipahda Pimé Caféessa perjantaina ja lauantaina 17.–18.11.

Taidemuseossa vietetään sokeainviikkoa – Piipahda Pimé Caféessa perjantaina ja lauantaina 17.–18.11.

Pimè Cafè järjestetään pimennetyssä tilassa, jossa asiakkaille on tarjolla kahvia, teetä, mehua sekä pientä suupalaa vapaaehtoista maksua vastaan. Haista, maista, kuule ja tunne mieleenpainuvasti, millaista on elää pieni hetki sokean arkea. Kahvila on avoinna perjantaina ja lauantaina klo 12–17, myös taidemuseon näyttelyihin on vapaa pääsy kumpanakin päivänä 11–18.

Keski-Suomen näkövammaiset ry:n Pimè Cafè -työryhmä järjestää pyynnöstä kahviloita eri tapahtumissa Jyväskylässä ja lähikunnissa ympäri vuoden.
Erilainen kahvilatunnelma onkin saanut hyvän vastaanoton sekä paljon positiivista palautetta.
Sokeainviikolla kahvila järjestetään jälleen Jyväskylän taidemuseossa perjantaina ja lauantaina 17.–18.11. museon toisessa kerroksessa.

Pimè Cafè järjestetään nimensä mukaisesti täysin pimennetyssä tilassa, jossa asiakkaille on tarjolla kahvia, teetä, mehua sekä pientä suupalaa vapaaehtoista maksua vastaan.
Tuotto menee kokonaan kahviloiden järjestämiseen. Oppaina ja tarjoilijoina kahvilassa toimivat näkövammaiset. Heille tilanne on tuttu, joten asiakkaat saavat pimeästä huolimatta turvallista ja hyvää palvelua.

Kahvilan tarkoituksena on osoittaa sokean haasteita arjessa. Näitä haasteita näkevä ei tule monestikaan ajatelleeksi ennen kuin niitä kokee itse.
Kahvila on rento ja hauska tapahtuma, vaikka pistääkin miettimään, millaista on elää ilman näköaistia.
Taidemuseon näyttelyihin pääsee samalla tutustumaan ilmaiseksi.

Pimé Café perjantaina ja lauantaina 17.–18.11. klo 12–17
Jyväskylän taidemuseo, Kauppakatu 23
Näyttelyihin vapaa pääsy perjantaina ja lauantaina klo 11–18!

Lisätietoja ja tiedustelut: Pimé Café yhdyshenkilö Matti Mäkelä, p. 044 576 3983, matti.makela(at)ppe.inet.fi

15.11.2017Laura Korhonen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje