Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Jyväskylässä kolmasluokkalaiset valitsevat A2-kielen 7.2. mennessä

Jyväskylässä kolmasluokkalaiset valitsevat A2-kielen 7.2. mennessä

Jyväskylän perusopetuksen kolmasluokkalaisilla on mahdollisuus valita ylimääräinen vieras kieli, A2-kieli, opiskeltavaksi neljänneltä luokalta alkaen. Kielivalinta tehdään ajalla 10.1.–7.2. Wilmassa. Perheet ovat saaneet Wilma-viestin, jossa ohjeistetaan tarkemmin kielivalinnan tekemisestä. Jyväskylän perusopetuksessa A2-kieleksi voi valita saksan, ranskan, espanjan tai venäjän kielen. Kieliryhmän perustamiseen tarvitaan vähintään 12 oppilasta. Oppilas voi valita ykköskielitoiveen rinnalle varavaihtoehdoksi jonkin toisen kielen. Mikäli ykkösvaihtoehtoon ei ryhmää synny, voi A2-kielen ryhmä syntyä toisen vaihtoehdon osalta. Syntyvistä ryhmistä tiedotetaan maaliskuun puoliväliin mennessä.

Kielivalinta on vapaaehtoinen, mutta valittaessa se sitoo oppilasta 9. vuosiluokan loppuun saakka. A2-kieli on yläkoulussa yksi valinnaisaine kuuden tunnin valinnaisuudesta. A2-kielivalinta saattaa vaikuttaa oppilaan yläkoulun oppilaspaikan sijaintiin. Jos ryhmä ei synny omaan kouluun, on oppilaalla mahdollisuus vaihtaa koulua joko kokonaan A2-kielivalinnan vuoksi tai vain käydä toisen koulun A2- kielen tunneilla. Mahdollisia koulumatkan kustannuksia ei korvata, vaan kustannuksista vastaavat huoltajat.

Lisätietoja:
palvelupäällikkö Pia Bärlund, perusopetuspalvelut, p. 014 266 4889
oppilaan oman koulun kielenopettajat, luokanopettajat ja rehtorit

9.1.2018Minna Hakkarainen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje