Suoraan sisältöön
Avaa navigaatio
Jyväskylän kaupunki » Uutisarkisto » Taiteilijatapaaminen kuvataitelijoiden Ulla Pohjolan ja Kaija Poijulan kanssa Suomen käsityön museolla

Taiteilijatapaaminen kuvataitelijoiden Ulla Pohjolan ja Kaija Poijulan kanssa Suomen käsityön museolla

Tule tapaamaan Memento -näyttelyn kuvataiteilijoita Ulla Pohjolaa ja Kaija Poijulaa taiteilijatapaamiseen tiistaina 16.1. klo 15–17 Suomen käsityön museolle. Tilaisuudessa taiteilijat esittelevät näyttelynsä ja kertovat taiteellisesta työskentelystään.

Memento – Ulla Pohjola ja Kaija Poijula -näyttely koostuu kahdesta yksityisnäyttelystä, joissa pohditaan ihmisenä olemisen arvoitusta. Memento viittaa hetkeen; muistoon joka syntyy kuin huomaamatta. Käsintehtyyn esineeseen jää aina osa tekijäänsä elämään muotoina ja muistona. Pohjola ja Poijula ottavat tämän jäljen osaksi teostaan ja antavat elämää nähneille esineille ja luontokappaleille uuden elämän -uuden tarinan jonka luojina on yhtä paljon taiteilija kuin katsojakin. Molemmat kuvataiteilijat ovat mestarillisia käsittelemään ja yhdistämään erilaisia luonnonmateriaaleja käsityön ja taiteen tekniikoihin, kuten kirjontaan ja maalaukseen.

Juuasta kotoisin oleva Ulla Pohjola käsittelee taiteessaan ihmisenä olemisen mysteeriä ja näkymättömän selittämätöntä läsnäoloa. Nykyään Tampereella asuva ja työskentelevä taiteilija luo teoksissaan kokonaisuuksia, joissa hän käyttää erilaisia tekstiili- ja maalaustekniikoita sekä hyödyntää luonnosta ja kirpputoreilta löytämiään esineitä.

Kaija Poijulan teokset kertovat ulkopuolisuudesta, rajattomasta rakkaudesta ja maailman selittämättömiksi jäävistä asioista. Esineisiin kietoutuneet muistot sulautuvat hauraan ja raskaan materiaalin kanssa teoksiksi, jotka luovat unenomaisia, satumaisen pelottaviakin tunnelmia. Pudasjärvellä syntynyt taiteilija asuu ja työskentelee nykyään Helsingissä.

Taiteilijatapaamiseen on vapaa pääsy.
Taitelijatapaaminen järjestetään toisen kerran lauantaina 17.3., jolloin näyttelyn esittelyn lisäksi Kaija Poijula ohjaa munankuorimosaiikkipajan. Pajasta tiedotetaan lisää lähempänä ajankohtana.

Suomen käsityön museo
Kauppakatu 25, Jyväskylä
Avoinna ti-su klo 11-18. Poikkeuksia aukioloihin pyhinä ja kesällä.

Lisätietoja: museolehtori Raija Manninen, p. 040 502 2887, raija.manninen@jkl.fi

9.1.2018Sari K. Koskinen

Copyright © Jyväskylän kaupunki 2018 | Sivun alkuun | Tietoja sivustosta
Jyväskylän kaupungin pääFacebook-sivu Jyväskylän kaupungin pääTwitter-virta Jyväskylän kaupungin pääYouTube-kanava Jyväskylän kaupungin rss-virrat ja ohje